ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                                17-1-2022

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Απουσία πρόβλεψης για χορήγηση δωρεάν self-test για όσους/ες φοιτούν στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας 

Την απουσία πρόβλεψης για χορήγηση δωρεάν selftest για όσους/ες φοιτούν στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρία, επισημαίνουν 45 βουλευτές/τριες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ερώτηση που συνυπογράφει και ο βουλευτής Δράμας Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση που κατατέθηκε με πρωτοβουλία της Βουλεύτριας Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ειρήνης Αγαθοπούλου, τονίζεται η σημασία του ρόλου που διαδραματίζουν τα Σχολεία της Δεύτερης Ευκαιρίας, (ΣΔΕ), από την έναρξη της λειτουργίας τους για την άρση του κοινωνικού αποκλεισμού, ρόλο τον οποίο οφείλει να  στηρίζει εμπράκτως το Υπουργείο Παιδείας. Κάτι που ωστόσο δεν συμβαίνει καθώς υπάρχουν πολλά βασικά ανεπίλυτα προβλήματα που δυσχεραίνουν την λειτουργία τους, όπως επισημαίνουν και οι διευθυντές των ΣΔΕ με τις επιστολές τους και οι εκπαιδευόμενοι/ες σε αυτά. Την ίδια στιγμή η παράβλεψη της χορήγησης δωρεάν αυτοδιαγνωστικών τεστ στις εκδοθείσες ΚΥΑ, θέτει σε κίνδυνο την υγεία των εκπαιδευομένων, λειτουργεί άνισα σε βάρος τους και αυξάνει την εκροή τους από το εκπαιδευτικό περιβάλλον, επιτείνοντας τον κοινωνικό αποκλεισμό και απαξιώνοντας εν τέλει την λειτουργία των ΣΔΕ.

Για το λόγο αυτό, τίθενται σειρά ερωτημάτων σχετικά με την ανάγκη δωρεάν παροχής αυτοδιαγνωστικών τεστ αλλά και λήψης σειράς μέτρων με σκοπό την ενίσχυση των ΣΔΕ και την άρση του κοινωνικού αποκλεισμού ευάλωτων κοινωνικά ομάδων.

Επισυνάπτεται η ερώτηση