ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                                                         18-1-2023

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην περιφέρεια Αν. Μακεδονίας-Θράκης: Ερώτηση για την άμεση ενίσχυση της Παιδιατρικής Κλινικής του ΠΝ Αλεξανδρούπολης

Ερώτηση  για την ανάγκη άμεσης προκήρυξης των κενών οργανικών θέσεων γιατρών στην Παιδιατρική Κλινική και στη Μονάδα Νεογνών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, κατέθεσαν οι βουλευτές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης του ΣΥΡΙΖΑ, Γκαρά Νατάσα , Ελευθεριάδου Τάνια, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, Ξανθόπουλος Θεόφιλος, Χαρίτου Δημήτρης καθώς και ο τομεάρχης Υγείας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Α. Ξανθός.

Στην ερώτησή τους οι βουλευτές τονίζουν τη δραματική υποστελέχωρη της Παιδιατρικής Κλινικής και τις Μονάδας Νεογνών του ΠΝ Αλεξανδρούπολης, οι οποίες καλύπτουν όλους τους νομούς της Αν. Μακεδονίας Θράκης, και ερωτούν τον κ. Υπουργό:

–    Αν προτίθεται και πότε να προκηρύξει όλες τις κενές οργανικές θέσεις γιατρών ΕΣΥ στην Παιδιατρική Κλινική και στη Μονάδα Νεογνών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

–    Αν προτίθεται, στο μεσοδιάστημα μέχρι την πλήρωση των θέσεων με μόνιμο ιατρικό προσωπικό, να καλύψει επειγόντως τα σημερινά κενά με επικουρικούς παιδιάτρους.  
–    Αν υπάρχει σχέδιο συμπληρωματικών κινήτρων (εργασιακών, μισθολογικών, εκπαιδευτικών, επιστημονικής εξέλιξης κ.λπ.) για την προσέλκυση  γιατρών στα υποστελεχωμένα τμήματα των επαρχιακών νοσοκομείων και για την αντιστροφή του ιατρικού brain drain.

Επισυνάπτεται το κείμενο της ερώτησης