ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                 23-2-2024

Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας-ΔΕΔΔΗΕ ομολογούν το πρόβλημα των συχνών διακοπών ηλεκτροδότησης στο Κ. Νευροκόπι, τις αποκαλούν όμως “προγραμματισμένες” και υπόσχονται εκσυγχρονισμό του δικτύου και ενίσχυση των τοπικών συνεργείων-Απάντηση σε Αναφορά του βουλευτή Θ. Ξανθόπουλου

Με εξαγγελία έργων εκσυγχρονισμού του δικτύου και αόριστες διαβεβαιώσεις ότι τα τοπικά συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ ενισχύονται σε προσωπικό και εργαλεία, απαντά το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην αγωνία του Δημάρχου Κ. Νευροκοπίου και των κατοίκων για τις συνεχιζόμενες συχνές απροειδοποίητες διακοπές ηλεκτροδότησης που προκαλούν σοβαρά προβλήματα στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της περιοχής. Για το θέμα είχε καταθέσει Αναφορά ο βουλευτής Δράμας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θ. Ξανθόπουλος.

  Στην έγγραφη απάντησή της η υφυπουργός ΥΠΕΝ κ. Σδούκου, δεν λέει κουβέντα για τις συχνές διακοπές και παραπέμπει στον ΔΕΔΔΗΕ, σημειώντας χαρακτηριστικά ότι “ασκώντας τις αρμοδιότητές του, έχει μελετήσει και υλοποιεί με γοργούς ρυθμούς τον εκσυγχρονισμό, την ενίσχυση και την επέκταση του συνόλου του Δικτύου Διανομής στην περιοχή του λεκανοπεδίου Κάτω Νευροκοπίου, ενώ έχει προχωρήσει σε αναβάθμιση του εξοπλισμού των συνεργείων βλαβών και σε ενίσχυσή τους με μόνιμο και έκτακτο προσωπικό από την περιοχή,

προκειμένου να καλύπτεται αποτελεσματικά κάθε ανάγκη επέμβασης.”.

   Στην έγγραφη απάντησή του ωστόσο ο Διευθύνων Σύμβουλο του ΔΕΔΔΗΕ, Αν. Μάνος, παραδέχεται το πρόβλημα των διακοπών ηλεκτροδότησης, αλλά σε αντίθεση με όσα καταγγέλλει ο Δήμαρχο Κ. Νευροκοπίου, μιλά μόνο για “προγραμματισμένες διακοπές αναβάθμισης” ενώ την ίδια στιγμή χαρακτηρίζει “ικανοποιητική την κατάσταση του δικτύου”!

Κατά τα λοιπά, ο ΔΕΔΔΗΕ, όπως αναφέρει στην απάντησή του, έχει μελετήσει και προχωρά με γοργούς ρυθμούς στον εκσυγχρονισμό-ενίσχυση-επέκταση του δικτύου του, αναφέροντας μια σειρά έργων, όπως ο εκσυγχρονισμός-ενίσχυση του υποσταθμού 150/20 Kv του κ. Νευροκοπίου, η κατασκευή νέων γραμμών και η υπογειοποίηση τμημάτων του δικτύου διανομής ενέργειας.

Επισυνάπτονται η Αναφορά και οι απαντήσεις