Από την παρέμβασή μου στην εκπομπή «Αντιπαραθέσεις» του τηλεοπτικού σταθμού Blue Sky, με τον Νίκο Χαρδαβέλα.

Μιλήσαμε:

-Για την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρας μας και τις ευθύνες της κυβέρνησης όσον αφορά την σωστή αξιολόγηση της κατάστασης και τη λήψη των αναγκαίων μέτρων. Τόνισα ότι η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες  που θα δημιουργούν κλίμα εμπιστοσύνης και ευθύνης, κυρίως όσον αφορά τη λειτουργία των σχολείων και τις ευπαθείς ομάδες. Ειδικά για τα σχολεία υπενθύμισα τις 10 προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλή άνοιγμά τους και καυτηρίασα τη λογική της υπουργού Παιδείας, για το μέσο όρο των 17 μαθητών ανά τάξη.

-Για την προστασία των εργατικών δικαιωμάτων την εποχή του κορωνοϊού, όπου ανθεί η εξ΄αποστάσεως εργασία, η οποία χρησιμοποιείται ω εργαλεία εργοδοτικής αυθαιρεσίας που πλήττει τον προσωπικό χρόνο και βασικά δικαιώματα των εργαζομένων. Γι αυτό, όπως υπογράμμισα, απαιτείται να υπάρξει νέο προστατευτικό θεσμικό πλαίσιο.

– Για τις διαφορετικές απόψεις και το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ: Σημείωσα ότι στην Αριστερά είναι καλοδεχούμενες οι διαφορετικές απόψεις στελεχών και τόνισα ότι αυτό δεν αποτελεί σύγκρουση. Το Συνέδριο θα λύσει όλες αυτά τα προβλήματα αλλά το ερώτημα είναι πότε θα γίνει, καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, δεν υπάρχουν στο επόμενο χρονικό διάστημα ευνοϊκές συνθήκες για την πραγματοποίηση του σε συγκεκριμένο χώρο.

Δείτε το βίντεο από 21’.08’’, 52’.18’’, 1.09’.50’’

http://blueskytv.gr/2020/08/%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%b8%ce%ad%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-28-08-20/