ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                       24-8-2022

Ερώτηση 40 βουλευτών για τις δυσλειτουργίες και την καθημερινή ταλαιπωρία χιλιάδων επισκεπτών στην Ακρόπολη

Ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού για τις οργανωτικές δυσλειτουργίες και την καθημερινή ταλαιπωρία χιλιάδων επισκέπτών στην Ακρόπολη, συνυπέγραψε ο βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θ. Ξανθόπουλος.

Όπως επισημαίνεται στην ερώτηση που κατέθεσαν 40 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με πρωτοβουλία της Τομεάρχη Πολιτισμού Σίας Αναγνωστοπούλου, «το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν συνεχώς οι καταγγελίες για την οργανωτική ετοιμότητα, την υποστελέχωση του προσωπικού και την τραγική έλλειψη ειδών πρώτης ανάγκης (λ.χ. εμφιαλωμένο νερό)   ή και την αδυναμία χρήσης χώρων υγιεινής στον ιστορικό βράχο της Ακρόπολης. Στην  κορύφωση της τουριστικής περιόδου το εμβληματικότερο μνημείο της χώρας  αδυνατεί να υποδεχθεί  καθημερινά τους χιλιάδες επισκέπτες, χωρίς να τους υποβάλλει σε ταλαιπωρία.

Τα προβλήματα και τις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί σημειώνουν το Πανελλήνιο Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού του ΥΠΠΟΑ μετά  από αυτοψία που διενήργησε στον βράχο της Ακρόπολης  αλλά και ο κλάδος των ξεναγών με επιστολή που έχουν αποστείλει στην Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλούν την Υπουργό Πολιτισμού να δώσει άμεσα απαντήσεις και λύσεις σε  σειρά από ζητήματα, όπως: η επέκταση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου (σε όλες τις κατηγορίες), η  αναδιοργάνωση του τρόπου εισόδου στους τουριστικούς χώρους, η αναγκαία συντήρηση και καλή λειτουργία των χώρων υγιεινής και αυτόματων πωλητών νερού. Πρόκειται για καίριας σημασίας ζητήματα για τα οποία, δυστυχώς, καμία μέριμνα και πρωτοβουλία δεν είχε λάβει το Υπουργείο Πολιτισμού.

Επισυνάπτεται το κείμενο της Ερώτησης