ΦΩΤΟ: Από την Προεδρία της Δημοκρατίας

Ορκίστηκε σήμερα η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος στην ιστορία της ελληνικής δημοκρατίας.

Πέρα από τις αυτονόητες ευχές μας για καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο της, δεν μπορεί παρά να μας γεμίζουν αισιοδοξία οι θέσεις που εξέφρασε στον σύντομο λόγο που εκφώνησε επ΄ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων της, δίνοντας έμφαση στη μη υπονόμευση του δημοκρατικού πολιτεύματος και του κράτους δικαίου,  στην εκπλήρωση του ανθρωπιστικού μας καθήκοντος απέναντι σε ανυπεράσπιστους και απελπισμένους ανθρώπους παράλληλα με την διαφύλαξη της ακεραιότητας των συνόρων μας, στην συμμόρφωση όλων μας στις υποδείξεις των ειδικών για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού..

Η κ. Σακελλαροπούλου είπε μεταξύ άλλων:

«Σήμερα, σε ένα κόσμο ιδιαίτερα ρευστό, η πατρίδα μας καλείται να διαχειριστεί νέες προκλήσεις. Να αποκρούσει νέους κινδύνους, να αποτρέψει νέες απειλές. Χωρίς να σταματήσει τον αγώνα που δίνει για την κοινωνική και οικονομική της ανασυγκρότηση. Χωρίς εκπτώσεις στο δημοκρατικό πολίτευμα και στο κράτος δικαίου, που αποτελούν τα θεμέλια της κοινωνικής μας υπόστασης και τον οδηγό για την κοινή μας ζωή..

Την χρονική αυτή στιγμή καλούμαστε να αποκρούσουμε την επιθετικότητα εκείνων που, εργαλειοποιώντας τον ανθρώπινο πόνο, επιβουλεύονται την εθνική μας κυριαρχία. Αναφέρομαι στην τελευταία όξυνση του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος, η οποία επιτάσσει να διαφυλάξουμε την ακεραιότητα των συνόρων μας και παράλληλα να εκπληρώσουμε το ανθρωπιστικό μας καθήκον απέναντι σε ανυπεράσπιστους και απελπισμένους ανθρώπους. Είναι μια δύσκολη αλλά όχι άλυτη εξίσωση, που απαιτεί ομοψυχία, περίσκεψη, αποφασιστικότητα, συνετή διαχείριση και άκαμπτο φρόνημα..

 .. Η συμμόρφωση του συνόλου του πληθυσμού στις υποδείξεις των αρμόδιων φορέων υγείας και η αυστηρή τήρηση των μέτρων προφύλαξης αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση, ώστε να αποτραπεί η περαιτέρω μετάδοση του ιού.».