5 / 11 /2021

Δελτίο Τύπου

Η Ρένα Δούρου στη Δράμα: Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ στηρίζει την περιφέρεια που έχει εγκαταλείψει η κυβέρνηση

“Η κυβέρνηση εγκαταλείπει την περιφέρεια, εγκαταλείπει το δημόσιο σύστημα υγείας. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, από τον πρόεδρο και τους βουλευτές ως τα στελέχη μας, με αίσθηση ευθύνης και σοβαρότητα, βάζουμε πλάτη, στηρίζουμε τις τοπικές κοινωνίες, για αυτό και είμαστε εδώ σήμερα”, παρατήρησε μεταξύ άλλων η Ρένα Δούρου, από την Δράμα όπου περιόδευσε, με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δράμας, αποτελούμενη από τον βουλευτή Θ. Ξανθόπουλο, τον Συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Δράμας, Δ. Καρβούνη και τον πρώην βουλευτή, Χρ. Καραγιαννίδη.

“Έχουμε μπροστά μας έναν δύσκολο χειμώνα από υγειονομικής και οικονομικής πλευράς. Και οι Περιφέρειές μας, οι Δήμοι μας, όπως εδώ στη Δράμα, καλούνται να ανταποκριθούν στις ανάγκες των πολιτών απέναντι σε μια κυβέρνηση που με κάθε τρόπο εκπέμπει το μήνυμα της αδιαφορίας για την περιφέρεια, για τους πολίτες στη Βόρεια Ελλάδα”, σημείωσε μετά από συνάντησή της με τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, Γ. Παπαδόπουλο. Η ίδια, με αφορμή τη Παγκόσμια Διάσκεψη για το κλίμα στη Γλασκώβη, υπογράμμισε το εύρος των κλιματικών δράσεων των Περιφερειών, φέρνοντας το παράδειγμα της Διοίκησης της Δύναμης Ζωής στην Περιφέρεια Αττικής, με τις συνέργειες με φορείς όπως το ΕΜΠ, το Αστεροσκοπείο, το ΕΚΠΑ και τη διοργάνωση διεθνών ημερίδων για την κλιματική κρίση.

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Δράμας: “Βρισκόμαστε στο πλευρό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης”

Ακολούθησε συνάντηση της Ρ. Δούρου και της αντιπροσωπείας με τον Δήμαρχο Δράμας, Χρ. Μαμσάκο. “Βρισκόμαστε εδώ, στο πλευρό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στο πλευρό των πολιτών, προτάσσοντας το συμφέρον του τόπου, εκφράζοντας τη στήριξή μας στις τοπικές κοινωνίες και διεκδικώντας ενωτικά τα κρίσιμα αιτήματα – πολλές φορές μάλιστα για τα αυτονόητα που,όπως και στη Δράμα, έχουν καθυστερήσει πάρα πολύ”, σχολίασε, φέρνοντας το παράδειγμα του οδικού άξονα της Εγνατίας Οδού Δράμα-Αμφίπολη, “που ακόμη παρά και τις πρωθυπουργικές δεσμεύσεις, καθυστερεί”.

Με τους εργαζόμενους της ΕΨΥΚΑ: “Κάνετε το ‘μόνοι’, ‘μαζί’”

Κατόπιν η Ρένα Δούρου και η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ επισκέφθηκαν την Εταιρεία Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Αποκατάστασης (ΕΨΥΚΑ): “Θέλω να σας ευχαριστήσω για τη συνάντηση αυτή και να σας συγχαρώ γιατί ειδικά σήμερα, που λόγω της πανδημίας, τα ζητήματα της ψυχικής υγείας επιδεινώνονται, και συχνά πίσω από τους τοίχους των διαμερισμάτων, οι συμπολίτες μας δίνουν άνιση μάχη μόνοι τους, εσείς αυτό το ‘μόνοι’ το μετατρέπετε σε ‘μαζί’ και αυτό είναι αναντικατάστατο”, είπε η Ρένα Δούρου, μιλώντας με τους εργαζόμενους της δομής.

Στο Νοσοκομείο Δράμας: “Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό έχουν εγκαταλειφθεί”

Ακολούθως η ίδια και η αντιπροσωπεία επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο Δράμας όπου είχαν συνάντηση με τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου, Θ. Καρατζόγλου, την Πρόεδρο των γιατρών του Νοσοκομείου Ν. Κιόρτεβε, τον Πρόεδρο των εργαζομένων Γ. Παπαδόπουλο και τον Πρόεδρο των νοσηλευτών Ι. Σιρλατζή. “Οι άνθρωποι του ΕΣΥ δίνουν άνισο αγώνα χωρίς τη στήριξη της κυβέρνησης” παρατήρησε η Ρ. Δούρου, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση “επιμένει ιδεοληπτικά, πηγαίνοντας κόντρα στη λογική, να μην στηρίζει το ΕΣΥ παρότι είναι παγκοσμίως αποδεκτό ότι τα μόνα αναχώματα στην πανδημία είναι τα δημόσια νοσοκομεία”. “Με τις αποφάσεις της καθιστά το ΕΣΥ σύστημα μίας νόσου και το αποδυναμώνει και το νοσοκομείο Δράμας δεν αποτελεί εξαίρεση καθώς υφίσταται τις συνέπειες της καταστροφικής πολιτικής υγείας της κυβέρνησης Μητσοτάκη, με τεράστιες ελλείψεις και κενά”. “Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό έχουν εγκαταλειφθεί και δίνουν μόνοι τους τον αγώνα για τις ζωές των συμπολιτών μας”. “Το νόημα της σημερινής μας επίσκεψης είναι ακριβώς να στηρίξουμε τον αγώνα των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού για να γίνουν τα αδύνατα, δυνατά, για την υγεία των συμπολιτών μας”, παρατήρησε η ίδια, προσθέτοντας ότι “είμαστε εδώ όχι για να κάνουμε αντιπολιτευτική σπέκουλα, όπως έκανε η σημερινή κυβέρνηση, όταν ήταν στην Αξιωματική Αντιπολίτευση, αλλά για να ακούσουμε, να συζητήσουμε, να αναζητήσουμε μαζί λύσεις στο πλαίσιο της κοινή μας θέληση να στηρίξουμε το ΕΣΥ”.

Υπόδειγμα εφαρμογής της απλής αναλογικής ο Δήμος Δοξάτου

Στο Δήμο Δοξάτου, η Ρ. Δούρου, με τον Συντονιστή της ΝΕ, Δ. Καρβούνη, τον πρώην βουλευτή, Χρ. Καραγιαννίδη και το μέλος της ΝΕ Αλ. Βλαχοπούλου είχαν συνάντηση με τον Δήμαρχο, Θ. Ζεκερίδη, τους αντιδημάρχους Κ. Παπαζώτου, Γ. Κιτσουκάκη, Γ. Λουλούδη, Δ. Καραμπακάλη και Ι. Χατζηπροδρόμου καθώς και την πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής, Αν. Κατσίκα. “Η περίπτωση του Δήμου Δοξάτου αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη της υποδειγματικής εφαρμογής της απλής αναλογικής που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και κατάργησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Στο Δήμο Δοξάτου η απλή αναλογική οδήγησε στη συνεργασία των τεσσάρων παρατάξεων, κάνοντας πράξη την τομή δημοκρατίας που συνεπάγεται”, παρατήρησε η Ρένα Δούρου μετά από τη συνάντηση. Η ίδια αναφέρθηκε και στην απόφαση της 4ης ΥΠΕ να θέσει σε αναστολή λειτουργίας το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Δοξάτου: “μαρτυρά την πολλαπλή αποτυχία της κυβέρνησης απέναντι στην πανδημία, την αποτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος, την αδιαφορία της κυβέρνησης για την τόσο απαραίτητη στήριξη της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Και όλα αυτά δεν έτυχαν, πέτυχαν εξαιτίας των πολιτικών του κ. Μητσοτάκη που  δημιουργούν μια γενικευμένη υγειονομική ανασφάλεια στους πολίτες από την Κρήτη ως το Δοξάτο”.

Τέλος, σε συνέντευξή της στο Star και τη δημοσιογράφο Κική Χεριστανίδου, η Ρ. Δούρου, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι η περιοδεία σε Δράμα και Ξάνθη, “εντάσσεται στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ για αδιαμεσολάβητη επικοινωνία και επαφή με τους πολίτες”. “Αυτή είναι για εμάς η καλύτερη, η πιο αποτελεσματική έρευνα. Η ανησυχία αλλά και ο θυμός των πολιτών απέναντι στην κυβερνητική πολιτική δεν κρύβονται. Δεν κουκουλώνονται από τα συστηματικά ΜΜΕ”.