ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΣΥΡΙΖΑ

                                                             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                                           5-11-2109

¨Κορυφαίο ζήτημα συνταγματικής τάξης η προσχηματική και αυθαίρετη εξαίρεση των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από την Προκαταρκτική της Βουλής, με απόφαση της πλειοψηφίας»

«Για μας στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι κορυφαίο ζήτημα συνταγματικής τάξης, η εξαίρεση των δύο βουλευτών μας, Δ. Τζανακόπουλου και Π. Πολάκη από την Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής με απόφαση της πλειοψηφίας», τόνισε μιλώντας στο τηλεοπτικό σταθμός της Βουλής και την εκπομπή «Πρωϊνή ανάγνωση», ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Επιτροπής, Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Πρόκειται για πρακτική που ανοίγει έναν ολισθηρό δρόμο, καθώς η πλειοψηφία με τον τρόπο αυτό, μπορεί να επινοεί λόγους εξαίρεσης και να παρεμβαίνει στα εσωτερικά άλλων κομμάτων, καθορίζοντας την εκπροσώπησή τους στα κοινοβουλευτικά όργανα, σημείωσε ο κ. Ξανθόπουλος.

«Πρόκειται για σοβαρό θεσμικό και πολιτικό πρόβλημα που  οδηγεί στην φαλκίδευση του αποκλειστικού δικαιώματος  του Προέδρου της Κ.Ο να ορίζει ποιοι θα την εκπροσωπούν στις κοινοβουλευτικές επιτροπές», συμπλήρωσε.

Ο κ. Ξανθόπουλος σημείωσε επίσης πως οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, προσχηματικά προτάθηκαν ως μάρτυρες προκειμένου να μεθοδευτεί στη συνέχεια η εξαίρεση και ο αποκλεισμός τους από την Προκαταρκτική Επιτροπή για τον Δ. Παπαγγελόπουλο και αναρωτήθηκε με νόημα εάν είναι δυνατόν οι προτείνοντες την εξαίρεση να είναι αυτοί που την αποφασίζουν.

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης εδώhttps://www.facebook.com/xanthopoulos.theofilos/videos/2477624555855893/