ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                            6-11-2022

“Με ΝΔ, επιστροφή στην εποχή των προστίμων και των καταλογισμών στις Ευρωπαϊκές Επιδοτήσεις ”-Ερώτηση και ΑΚΕ 47 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ο βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεόφιλος Ξανθόπουλος συνυπέγραψε την Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων που κατέθεσαν ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στ. Αραχωβίτης και η Αν. Τομεάρχης Αγροτ. Ανάπτυξης Ολ. Τελιγιορίδου, ζητώντας την αλήθεια για την διαχείριση των επιδοτήσεων των αγροτών, όπως αυτή αποτυπώνεται στην Επιστολή των ελεγκτών της ΕΕ. Δυστυχώς για τη χώρα μας, η επιστολή της ΕΕ φαίνεται ότι απλώς επιβεβαιώνει ότι η επάνοδος της ΝΔ στην εξουσία σημαίνει για μια ακόμη φορά στο ίδιο έργο θεατές, τονίζεται στην ερώτηση που συνυπογράφεται συνολικά από 47 βουλευτές.

   Σύμφωνα με δημοσιεύματα πρόκειται εντέλει για «τόμο ολόκληρο» παρατηρήσεων και διαπιστώσεων ασυμφωνίας με τους Κανόνες της ΕΕ τόσο στις στρεμματικές ενισχύσεις, στις συνδεδεμένες αλλά και στην πολλαπλή συμμόρφωση. Η επιστολή-«κόλαφος», όπως την χαρακτηρίζουν τα δημοσιεύματα, καταλήγει μάλιστα στο συμπέρασμα ότι η χώρα μας πρέπει να επιστρέψει ένα 10% επί του ποσού που έλαβαν οι αγρότες ως επιδότηση τα χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ!

    Πρόκειται για την ολική επαναφορά στην εποχή της κακοδιαχείρισης των Ευρωπαϊκών Επιδοτήσεων των αγροτών, των Καταλογισμών και των Προστίμων! Η Κυβέρνηση της ΝΔ ήρθε για να ξεθεμελιώσει και να διαλύσει ξανά, όπως στο παρελθόν, τις δίκαιες και νοικοκυρεμένες από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πληρωμές των κοινοτικών επιδοτήσεων. Η Κυβέρνηση της ΝΔ ήρθε για να υποθηκεύσει την πρωτογενή παραγωγή, για να στερήσει ξανά, στην πιο κρίσιμη στιγμή με το κόστος παραγωγής να είναι δυσθεώρητο, πολύτιμους κοινοτικούς πόρους που δικαιούται ο αγροτικός κόσμος της χώρας.

    Οι ευθύνες της Κυβέρνησης της ΝΔ στην επιβάρυνση των οικονομικών της χώρας από την κακοδιαχείριση των κοινοτικών επιδοτήσεων είναι δεδομένες. Η ερώτηση που πλανάται, για μια ακόμη φορά μετά την επιστολή, είναι ποιος θα πληρώσει το «μάρμαρο» των καταλογισμών και των προστίμων αυτών και η απάντηση είναι ο λαός, επισημαίνουν στην ερώτηση τους οι βουλευτές, απαιτώντας πλήρη διαφάνεια στην διαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων.

   Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης-ΑΚΕ