ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                    6-2-2023

Να δοθεί λύση στις μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην διεκπεραίωση των αιτημάτων των φορολογούμενων από τις Εφορίες-Ερώτηση 48 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

     Ο βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεόφιλος Ξανθόπουλος, συνυπέγραψε την ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Β’ Πειραιά και αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών, Τρ. Αλεξιάδης, σχετικά με τις μεγάλες καθυστερήσεις στην διεκπεραίωση των αιτημάτων φορολογουμένων από τις Εφορίες.

    Όπως αναφέρεται στην ερώτηση που συνυπογράφουν συνολικά 48 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. «έχει παρατηρηθεί ότι η διεκπεραίωση πλήθους ηλεκτρονικών αιτημάτων που αποστέλλονται προς τις Εφορίες μέσω της πλατφόρμας «Τα Αιτήματά μου» της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) καθίσταται εντόνως προβληματική ως προς τον χρόνο διεκπεραίωσης τους για πολλούς φορολογούμενους. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν μετατραπεί η δια ζώσης εξυπηρέτηση των πολιτών σε ηλεκτρονική, τα αιτήματα των φορολογουμένων που είχαν όλα τα εκ του νόμου απαραίτητα δικαιολογητικά ολοκληρώνονταν με αυθημερόν επίσκεψη στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.!».

     Στην ερώτηση επισημαίνεται η αποδυνάμωση των ΔΟΥ  από προσωπικό, που είτε συνταξιοδοτήθηκε, είτε μετατέθηκε-αποσπάστηκε σε άλλες υπηρεσίες της Α.Α.Δ.Ε και τονίζεται ότι οι υπάλληλοι που έχουν απομείνει στις Δ.Ο.Υ., συχνά δεν επαρκούν για την αποτελεσματική διαχείριση του μεγάλου όγκου των ηλεκτρονικών αιτημάτων.

      Με δεδομένο ότι η μεγάλη αυτή καθυστέρηση ταλαιπωρεί του πολίτες και δημιουργεί προβλήματα στις συναλλαγές και ευρύτερα στο επιχειρείν, ερωτάται ο αρμόδιος πως προτίθεται να λύσει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

    Επισυνάπτεται η ερώτηση