ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                              7-2-2022

Νέα πολύμηνη καθυστέρηση στον άξονα Δράμας-Αμφίπολης-Δεν έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες μελέτες-Μια ακόμη διάψευση των κυβερνητικών υποσχέσεων-Αναφορά του βουλευτή Θ. Ξανθόπουλου

    Ο βουλευτής Δράμας Θεόφιλος Ξανθόπουλος, κατέθεσε αναφορά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Χρονικά Δράμας, με τίτλο: «Νέος άξονας προς Αμφίπολη: «Έχουν ακόμη δρόμο οι μελέτες του έργου». Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, δεν έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες μελέτες για την προκήρυξη του διαγωνισμού κατασκευής του έργου, καθώς ο τεχνικός σύμβουλος των μελετών, ζήτησε νέα, εξάμηνη παράταση, ως τις 8 Αυγούστου 2022. Και όλα αυτά, όταν η αρχική διαβεβαίωση της κυβέρνησης ήταν ότι μέχρι το τέλος του 2021 ή το πολύ στις αρχές του 2022, θα εξαγγελθεί ο διαγωνισμός του έργου!

   Ενδεικτικό του εμπαιγμού της Δραμινής κοινωνίας  από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι  ότι από τον Σεπτέμβριο του 2019, ο πρωθυπουργός είχε εξαγγείλει στη ΔΕΘ, πώς ο άξονας Δράμας-Αμφίπολης-Εγνατίας έχει ήδη μελετηθεί και δημοπρατείται εντός 18 μηνών. Η κυβερνητική αυτή προχειρότητα και οι υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα του πρωθυπουργού, παρατείνουν την επίλυση του προβλήματος και ενισχύουν τις ανησυχίες της τοπικής κοινωνίας που ζητά αξιοπρεπή πρόσβαση προς τα μεγάλα αστικά κέντρα και την Εγνατία Οδό, επισημαίνει ο κ. Ξανθόπουλος και ζητά απαντήσεις για το ποιος ευθύνεται για την μη έγκαιρη ολοκλήρωση των απαιτούμενων μελετών.

    Επισυνάπτεται η αναφορά