Από την παρουσία μου στην εκπομπή του Πάνου Παναγιωτόπουλου στο Kontra Channel, την παραμονή της εκλογής της κ. Σακελλαροπούλου στο αξίωμα της πρώτης Ελληνίδας Προέδρου της Δημοκρατίας.

Εξήγησα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε από την αρχή την υποψηφιότητα του κ. Πρ. Παυλόπουλου αλλά μετά την απόφαση του πρωθυπουργού να επιλέξει την κ. Σακελλαροπούλου, η οποία και θα εκλεγόταν μετά την συνταγματική αναθεώρηση, δεν είχαμε κανένα λόγο να επιμείνουμε στην υποψηφιότητα του, καθώς ούτε ο ίδιος επιθυμούσε να είναι υποψήφιος ενός κόμματος.

Επεσήμανα επίσης  ότι η απόφαση μας να στηρίξουμε την κ. Σακελλαροπούλου, η οποία ως πρόσωπο έχει πολλά θετικά χαρακτηριστικά, στηρίζεται στην στάση ευθύνης μας και στην θέση μας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να συγκεντρώνει τη συναίνεση και άρα την ευρύτερη πλειοψηφία, μακριά από μικροπολιτικούς υπολογισμούς. Και επομένως με τους όρους αυτούς η εκλογή της αποτελεί θετική εξέλιξη.

Παρακολουθήστε από 22’.00’’ και μετά.

Επίσης έκανα αναφορά στους απεργούς του ΟΤΕ που είναι παντελώς αποκλεισμένοι από την ενημέρωση, γεγονός ενδεικτικό της μιντιακής παντοκρατορίας που στηρίζει την κυβέρνηση.

Επανέλαβα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει θεσμική, δομική αντιπολίτευση με βάση τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς.

Και σημείωσα πως το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε την κυβέρνηση να διαπράττει αλλεπάλληλες γκάφες στην εξωτερική πολιτική. Το ταξίδι στις ΗΠΑ ήταν αποτυχημένο, η δήλωση του πρωθυπουργού ότι αντιλαμβάνεται την δολοφονία του Ιρανού στρατηγού, προκάλεσε την αντίδραση του Ιράν. Η απουσία της χώρας από την διάσκεψη του Βερολίνου για την Λιβύη ήταν επίσης μια τραγική αποτυχία. «Στα εθνικά θέματα πρέπει να υπάρχει ομοψυχία. Η κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί ότι διαπραγματεύεται για τη χώρα, να ακούει τη κριτική και να επανορθώσει άμεσα τα λάθη της.

Από το 50’.15’’ του βίντεο