ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  

                                                                                                    15-9-2022                                                                                                                                                                

Συνεχίζει τον εμπαιγμό γονιών, παιδιών και δομών ΚΔΑΠ η κυβέρνηση, υποσχόμενη ασαφώς επιπλέον vouchers για να κατευνάσει την οργή της κοινωνίας-Ερώτηση 55 βουλευτών

     Ο βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, συνυπέγραψε ερώτηση της  Θεανώς Φωτίου, Αναπληρώτριας Τομεάρχη για την Κοινωνική Αλληλεγγύη που μαζί με τους Τομέαρχες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Εσωτερικών Κώστα Ζαχαριάδη και Ανάπτυξης & Επενδύσεων Αλέξη Χαρίτση και 55 ακόμη βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, έφεραν στη Βουλή την συνεχιζόμενη κοροιδία των γονιών από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.  

     Η ΕΕΤΑΑ, προσπαθώντας να κατευνάσει την οργή και αναστάτωση των γονιών και των 84.200 παιδιών με πλήρεις φακέλους (πολλοί με μεγάλο αριθμό μορίων επειδή ανήκουν σε περισσότερες της μιας ειδικές κατηγορίες, μονογονείς, άνεργοι, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι κ.λπ) που έμειναν εκτός ΚΔΑΠ, καθώς και των δήμων και των δομών, στο Δελτίο της για τα αποτελέσματα του φετινού προγράμματος voucher για βρεφονηπιακούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΑμεΑ, ανέφερε ασαφώς ότι με ενίσχυση από τους πρπυπολογισμούς των τριών υπουργείων θα δοθούν 10.500 επιπλέον vouchers για ΚΔΑΠ (αντί για 49.500 που ανέφερε το Δελτίο θα φθάσουν 60.000).

     Η κα Μιχαηλίδου  δηλώνει ψευδώς ότι δόθηκαν φέτος για ΚΔΑΠ 60.000 vouchers, όσα και πέρυσι (που είχαν μείνει εκτός «μόνον» 53.000 παιδιά). Θριαμβολογεί μάλιστα διότι φέτος ικανοποιήθηκαν με vouchers για βρεφονηπιακούς και ΚΔΑΠΑμεΑ όλα τα παιδιά. Η ίδια όμως έχει ομολογήσει  on camera  ότι από τα 53.700 vouchers για βρεφικούς σταθμούς σχεδόν τα μισά είναι χωρίς αντίκρισμα διότι δεν υπάρχουν αντίστοιχες θέσεις. Tο ίδιο συμβαίνει με τα 9.000 vouchers για ΚΔΑΠΑμεΑ, που δόθηκαν ενώ οι διαθέσιμες θέσεις είναι μόνον 4.500, όσες παραδόθηκαν το 2019 από τον ΣΥΡΙΖΑ.

    Επομένως, από τον προϋπολογισμό του ενιαίου προγράμματος για Βρεφονηπιακούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΑμεΑ θα περισσέψουν μεγάλα κονδύλια. Εν τω μεταξύ, οι γονείς, σε απόγνωση, επειδή χωρίς το δωρεάν voucher είναι αδύνατον να εξασφαλίσουν στα παιδιά τους εξωσχολικές παιδαγωγικές ασχολίες, προσπαθούν ει μάτην να μάθουν εάν όντως και πότε  θα δοθούν τα 10.500 επιπλέον vouchers που ανέφερε η ΕΕΤΑΑ και αν τους περιλαμβάνουν.

    Οι  βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητούν να σταματήσει αυτός ο αναίσχυντος εμπαιγμός και ερωτούν τους τρεις συναρμόδιους υπουργούς αν θα δώσουν άμεσα vouchers για ΚΔΑΠ σε όλα τα 84.200 παιδιά που έχουν μείνει φέτος εκτός, ώστε να εγγραφούν σε δομές με το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς.

   Επισυνάπτεται η ερώτηση