Δραματικά χαρακτήρισε χθες σε συνέντευξη τύπου τα οικονομικά δεδομένα στην Δράμα ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλος Ξανθόπουλος, παραπέμποντας στα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από την πρόσφατη επίσκεψη των κυρίων Ν. Παππά και Στ. Καλπάκη στην Δράμα και τις συναντήσεις που είχαν με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Επαγγελματοωιοτεχνών και του εμπορικού κόσμου.

Επεσήμανε επίσης ότι ο Δεκέμβριος του 2019 ήταν ο χειρότερος μήνας των τελευταίων δέκα ετών ενώ το τελευταίο τετράμηνο του 2019 ήταν εξαιρετικά αρνητικό. Είπε ότι τον Δεκέμβριο υπήρξε αύξηση της ανεργίας και ότι αυτά είναι στοιχεία τα οποία συνηγορούν στο ότι το αφήγημα της ΝΔ περί εκτίναξης της οικονομίας και αποκατάστασης των απωλειών της μεσαίας τάξης μάλλον αποδεικνύεται χωρίς περιεχόμενο.

Μάλιστα πρόσθεσε ότι από 1η Μαΐου απελευθερώνονται πλέον οι πλειστηριασμοί και ότι κινδυνεύουν τα σπίτια των πολιτών. “Κοντά στα ξερά θα καούν και τα χλωρά. Με επιχείρημα τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, θα χαθούν και σπίτια ανθρώπων οι οποίοι δεν έχουν την δυνατότητα να αποπληρώσουν τις οφειλές τους. Έτσι δημιουργείται το ενεργειακό απόθεμα για να δημιουργηθεί ένα μέτωπο των ανθρώπων (που πλήττονται είτε από πλευράς οικονομίας, είτε από πλευράς ημερομισθίων και εργασιακής ανασφάλειας, είτε από την πλευρά του κινδύνου της απώλειας της πρώτης κατοικίας) που θα μπορέσει να αντιπαρατεθεί και να αντικρούσει την κυβέρνηση” είπε ο Βουλευτής διαβεβαιώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ως αντιπολίτευση αυτό που ορίζουν το σύνταγμα και οι νόμοι και ο κανονισμός της Βουλής, αλλά ταυτόχρονα, όπως εξήγησε, μαζί με τους πολίτες ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων γιατί χωρίς να κινητοποιηθεί ο λαός δεν υπάρχει δυνατότητα να αποκρουστούν τα εφιαλτικά σενάρια για την πλειοψηφία των πολιτών.

Οι δηλώσεις του Δραμινού Βουλευτή για τα τρέχοντα εθνικά θέματα

Έκδηλη είναι η ανησυχία που υπάρχει από την νευρικότητα και την συμπεριφορά της Τουρκίας ωστόσο υπάρχει στην χώρα μας εθνική ομοψυχία και στήριξη στην κυβέρνηση ωστόσο υπάρχουν από πλευράς της παλινωδίες, παραλείψεις και αστοχίες τόνισε χθες σε συνέντευξη τύπου ο Βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

 Ο Βουλευτής, αναφέροντας το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν κλήθηκε πρόσφατα στην σύσκεψη του Βερολίνου, είπε ότι πρόκειται για ήττα, την οποία πρέπει να αντιληφθεί η κυβέρνηση και να προσπαθήσει να αποσείσει τις δυσμενείς συνέπειες. Είπε επίσης ότι προ μηνών με αφορμή ενέργεια της Τουρκίας, τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης για το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ήρθησαν ενώ για το Υπουργείο Εξωτερικών συνεχιζόταν, κάτι που επίσης, όπως είπε, δείχνει παλινωδία και αντιφάσεις της κυβέρνησης που “μας καθιστά εξαιρετικά ανήσυχους”.

Ο κ. Ξανθόπουλος μίλησε και για την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ κατά την οποία όπως σημείωσε, ο κ. Κ. Μητσοτάκης άκουγε επί είκοσι λεπτά τον Ντ. Τράμπ και δεν άρθρωσε μια κουβέντα. “Σε εκείνη την επίσκεψη συναίνεσε και κάλυψε ουσιαστικά την εκτός διεθνούς δικαίου τακτική των ΗΠΑ για την δολοφονία του Ιρανού αξιωματούχου. Δεν είναι τυχαίο ότι μετά από τόσα χρόνια η Πρεσβεία του Ιράν επέδωσε νότα διαμαρτυρίας στην ελληνική κυβέρνηση, για το πέραν από κάθε έννοια διεθνούς δικαίου γεγονός και την απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης ως προς αυτό το θέμα” είπε ο Δραμινός Βουλευτής.

Ο Δραμινός Βουλευτής, μίλησε και για την αποστολή “Πάτριοτ” στην Σαουδική Αραβία που εμπλέκει την χώρα μας σε μια πολύ θερμή περιοχή της υφηλίου και ενώ δεν είχαμε εμπλοκή ποτέ στις διενέξεις της περιοχής του κόλπου και της ευρύτερης Ανατολής, ξαφνικά γίναμε “παίκτες” και μάλιστα με ενεργό συμμετοχή και αυτό δημιουργεί προβλήματα, όπως εξήγησε. Υπενθύμισε ότι σε εποχές δύσκολων οικονομικών περιόδων το Ιράν τροφοδοτούσε την χώρα μας με πετρέλαιο.

Πρόσθεσε ότι το Ιράν είναι μια χώρα με την οποία η Ελλάδα έχει παραδοσιακά καλές σχέσεις και κατέστησε την σαφή αντίθεσή του με την αποστολή των “Πάτριοτ” σε αυτή την περιοχή του κόλπου καθώς δεν προοιωνίζεται κάτι καλό για τα εθνικά μας συμφέροντα.

Τέλος ο κ. Ξανθόπουλος θύμισε και την περίπτωση του τουρκικού ερευνητικού σκάφους «ORUC REIS» το οποίο επί τριάντα ώρες εκινείτο στα χωρικά ύδατα της Ελλάδας προκαλώντας μια μουδιασμένη και μάλλον αμήχανη αντίδραση της κυβέρνησης που προκάλεσε ανησυχία.

Ο κ. Ξανθόπουλος σημείωσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να επαναφέρει την πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και είναι μεν προβλέψιμη κατά την επιλογή της αλλά όχι δεδομένη στις συγκεκριμένες συνθήκες. Πρέπει όπως να υπάρξει ένα μέτωπο αρραγούς ενότητας για το οποίο την κύρια ευθύνη έχει η ελληνική κυβέρνηση.

Στο τέλος της συνέντευξης τύπου ο Δραμινός Βουλευτής ανέφερε ότι στις 22 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί στην Δράμα μεγάλη πολιτική συγκέντρωση με θέματα εξωτερικής πολιτικής και με παρόντες τον Γιώργο Κατρούγκαλο, την Σία Αναγνωστοπούλου και τον Σπύρο Δανέλλη.

Από τα Χρονικά Δράμας