ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                          25-2-2022

Θ. Ξανθόπουλος: Επιδιώκουμε προοδευτική λύση στα προβλήματα των πολιτών-Γι αυτό καλούμε σε σύγκλιση τις προοδευτικές δυνάμεις-Στηρίζω τη πρόταση Τσίπρα για εκλογή ηγεσίας από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

     «Πάγια θέση μας είναι οι κυβερνήσεις συνεργασίας και φυσικά η απλή αναλογική. Θεωρούμε ότι ο βέλτιστος τρόπος να κυβερνηθεί η χώρα είναι η σύγκλιση των προοδευτικών πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων,  που πρεσβεύουν ότι η κοινωνία προηγείται των αριθμών». Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στο Αrt tv και την εκπομπή «Χωρίς Χρώμα», με τον Γ Βαθιώτη.

    Και πρόσθεσε: «Το στοίχημα είναι να βρεθεί πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ έστω και με μια ψήφο διαφορά ώστε να πάρει την εντολή και να απευθυνθεί στα όμορα πολιτικά  κόμματα. Τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων δείχνουν μεγάλη φθορά της κυβέρνησης. Απομένει σε μας να πείσουμε τον κόσμο ότι αποτελούμε μια προοδευτική λύση και την απάντηση στα προβλήματα που αντιμετωπίσει προς προοδευτική κατεύθυνση».

      «Η λυδία λίθος που αναδιατάσσει το πολιτικό σκηνικό είναι οι εκλογές. Από τη στιγμή που οι πολίτες  δώσουν τη δυνατότητα να δημιουργηθεί προοδευτική διακυβέρνηση θα απευθυνθούμε σε όλους. Ο κ. Ανδρουλάκης που εξελέγη κρυπτόμενος και δεν έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του σε μείζονα ζητήματα λέει ότι δεν τον ενδιαφέρει η διακυβέρνηση της χώρας. Όταν θα έχουμε νωπή την εντολή του λαού, είναι δυνατόν να πει ότι δεν το ενδιαφέρει;», σημείωσε ο κ. Ξανθόπουλος.

     Απαντώντας σε ερωτήσεις για τα εσωκομματικά και την πρόταση Τσίπρα για εκλογή της ηγεσίας από τα μέλη του κόμματος, ο κ. Ξανθόπουλος αφού ξεκαθάρισε ότι ουδείς αμφισβητεί τον Αλέξη Τσίπρα, δήλωσε ότι στηρίζει την πρόταση του για εκλογή Προέδρου και Κ.Ε  από τη βάση του κόμματος, η οποία όπως είπε έχει δημιουργήσει μια δυναμική στη κοινωνία, καθώς πολλοί πολίτες θέλουν με τη ψήφο τους να δυναμώσει την προσπάθεια αυτή. 

   Δείτε το βίντεο εδώ

https://www.arttv.info/2021/01/7121_34.html

Από 0.33’, 11’.40’’