ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΡΑΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                       19-7-2021

Θ. Ξανθόπουλος: Ερώτηση για την συνεχιζόμενη υποβάθμιση και υποστελέχωση του νοσοκομείου Δράμας, την άρνηση της κυβέρνησης να το ενισχύσει ουσιαστικά, την ανάθεση της καθαριότητας σε εργολάβο και τα σχέδια κατάργησης κλινικών και μονάδων του νοσοκομείου

Ο βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης Θ. Ξανθόπουλος, κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας καταγγέλλοντας την συνεχιζόμενη υποβάθμιση και υποστελέχωση του νοσοκομείου Δράμας σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Ο κ. Ξανθόπουλος, σημειώνει επίσης την απροθυμία της κυβέρνησης να ενισχύσει ουσιαστικά το νοσοκομείο της Δράμας που δέχθηκε τεράστια πίεση κατά το δεύτερο κύμα της τραγωδίας και έμεινε όρθιο χάρις στις προσπάθειες του προσωπικού του.

    «Δυστυχώς όμως, ακόμη και σήμερα, 7 μήνες μετά, το πάθημα δεν έγινα μάθημα. Η κυβέρνηση συνεχίζει στην ίδια γραμμή υποβάθμισης και απαξίωσης του νοσοκομείου Δράμας», τονίζει ο κ. Ξανθόπουλος, κάνοντας αναφορά στο γεγονός ότι η παθολογική κλινική του νοσοκομείου, υπολειτουργεί με 3 μόνο γιατρούς, γεγονός που ανάγκασε τις αρχές να στείλουν άρον-άρον για συνεπικουρία, ένα γιατρό ανά 3 ημέρες από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Η εξέλιξη αυτή, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ασφαλή λειτουργία της και την παροχή υπηρεσιών υγείας στον πληθυσμό της περιοχής, ενόψει μάλιστα και του κινδύνου 4ου κύματος της πανδημίας, υπογραμμίζει ο βουλευτής.

   Την κυβερνητική πολιτική απαξίωσης του ΕΣΥ, εν μέσω πανδημίας, επιβεβαίωσε άλλωστε με τον πιο εμφατικό τρόπο ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης ο οποίος σε πρόσφατη συνέντευξή του ουσιαστικά προανήγγειλε την κατάργηση και συγχώνευση περιφερειακών νοσοκομείων και κλινικών.

    Ταυτόχρονα, η διοίκηση του νοσοκομείου Δράμας, ανακοίνωσε ότι δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα του νοσοκομείου, τις οποίες είχε επαναφέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ότι οι υπηρεσίες καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης θα ανατεθούν σε εξωτερικούς εργολάβους, εξέλιξη που θα οδηγήσει σε ανεργία δεκάδες εργαζόμενους.

     Κατόπιν τούτων ο βουλευτής ερωτά τον υπουργό Υγείας, με ποιο τρόπο θα ενισχύσει σε μόνιμη βάση, το υγειονομικό προσωπικό και τους εργαζόμενους, στο νοσοκομείο Δράμας, ποια κίνητρα προτίθεται να δώσει στους γιατρούς που καλούνται να στελεχώσουν το δημόσια σύστημα Υγείας και αν επιμένει στην πολιτική της ανάθεσης υπηρεσιών του ΕΣΥ, όπως καθαριότητα, σίτιση,  σε εργολάβους. Τέλος ερωτάται ο υπουργός ποια εάν προτίθεται η κυβέρνηση, στο πλαίσιο των συγχωνεύσεων που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, να καταργήσει, εν μέσω πανδημίας,  μονάδες και κλινικές του νοσοκομείου Δράμας και ποιες είναι αυτές.

Επισυνάπτεται η ερώτηση