ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                             8-10-2020

Θ. Ξανθόπουλος για τεστ κορωνοΐού στις φυλακές, άδειες κρατουμένων, κοινωφελή εργασία

Την καθιέρωση τακτικών ελέγχων αλλά kai των γρήγορων τεστ (rapidi test) ανίχνευσης του κορωνοϊού στους κρατούμενους και το προσωπικό των φυλακών, ώστε να επαναλειτουργήσει ο θεσμός των αδειών που έχει ανασταλεί εδώ και καιρό, λόγω της πανδημίας, ζήτησε μιλώντας στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή παρακολούθησης του Σωφρονιστικού συστήματος της Βουλής, ο βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Όπως είπε, κατά την πρόσφατη επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ στο κατάστημα κράτησης Κορυδαλλού και το νοσοκομείο κρατουμένων με αντικείμενο τις επιπτώσεις της πανδημία στις συνθήκες κράτησης και τα μέτρα προστασίας και αποτροπής της διάδοσης του κορωνοϊού, έγιναν δέκτες ανησυχιών του προσωπικού των σωφρονιστικών καταστημάτων,  για την παρατεταμένη στέρηση του δικαιώματος των αδειών που αποτελεί έναν σημαντικό  θεσμό κοινωνικής επανένταξης των κρατουμένων.

Επίσης ο . Ξανθόπουλος στηλίτευσε την κυβέρνηση για την, πάνω από ένα χρόνο, παράταση της αναστολής εφαρμογής ενός πολύ χρήσιμου κοινωνικού και σωφρονιστικού μέτρου, όπως είναι κοινωφελής εργασία των καταδικασθέντων για πολύ ελαφρά αδικήματα.