ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

                                          ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                              22-11-2020

Θ. Ξανθόπουλος: Η ατυχία της χώρας είναι ότι αυτές τις κρίσιμες ώρες της πανδημίας, η  κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται τις ανάγκες της

«Οι δραματικές εξελίξεις όσον αφορά την πανδημία, επιβεβαιώνουν ότι έχει καταρρεύσει  η νεοφιλελεύθερη δοξασία πως το ΕΣΥ είναι αχρείαστο και πως ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να αντιμετωπίσει τα πάντα», υπογράμμισε ο βουλευτής Δράμας, τομεάρχης Δικαιοσύνης της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεόφιλος Ξανθόπουλος, ξεκινώντας την παρέμβασή του, στον Blue Sky και την εκπομπή «Αντιπραθέσεις» με τον Κ. Χαρδαβέλα.

«Εδώ και πολλούς μήνες φωνάζαμε: Θωρακίστε το ΕΣΥ, κάντε προσλήψεις, οργανώστε τον οδικό χάρτη. Δυστυχώς η κυβέρνηση, που ήταν επαναπαυμένη μετά το πρώτο κύμα και επηρεασμένη από τις νεοφιλελεύθεριες δοξασίες της, όταν ξέσπασε το δεύτερο κύμα, που ωστόσο όλοι περιμέναμε, αιφνιδιάστηκε», συμπλήρωσε.

Απαντώντας στις συνεχείς προκλήσεις του επίσης προσκεκλημένου στην εκπομπή, διευθυντή του Γραφείου τύπου της Δ, Ν. Ρωμανού, ο οποίος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για δήθεν ψεύδη και αθλιότητες με τους νεκρούς, ο κ. Ξανθόπουλος σημείωσε: «Είστε ένας νέος άνθρωπος, και υποτίθεται ότι έχετε ένα νέο λόγο. Είστε όμως εσείς που κάνατε με ανάρτησή σας την αναλογία μεταξύ νεκρών και δημοσκοπικών ποσοστών».

Σχολιάζοντας τις αιτιάσεις της ΝΔ για το άρθρο στην Αυγή, με τίτλο ‘Ο εθελοντισμός ως φερεντζές του νεοφιλελευθερισμού», ο κ. Ξανθόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά: «Καταλαβαίνετε το αδιέξοδο της κυβέρνησης. Υπάρχουν γιατροί και νοσηλευτές που δεν έχουν πάρει ακόμη δεδουλευμένα μηνών. Το συγκεκριμένο άρθρο λέει ότι η κυβέρνηση προσπαθεί με τον εθελοντισμό να καλύψει τις ανάγκες του εθνικού συστήματος υγείας. Αυτό είναι ουσιαστικό του περιεχόμενο, Δεν είναι δυνατόν σε μια χώρα της Ευρώπης, να περιμένουμε να καλυφθούν τα κενά του εθνικού συστήματος υγείας από τον εθελοντισμό. Είναι αξιέπαινες οι νοσηλεύτριες, αλλά εδώ χρειάζεται παρέμβαση του κράτους».

Ο κ. Ξανθόπουλος επεσήμανε επίσης ότι το δημόσιο σύστημα υγείας κινδυνεύει με κατάρρευση επικαλούμενος και τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο της Δράμας όπου ήδη, δεκάδες γιατροί και νοσηλευτές έχουν τεθεί εκτός μάχης, καθώς είτε έχει νοσήσει είτε έχει τεθεί σε προληπτική καραντίνα.

«Είναι εντυπωσιακό ότι η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί να υπεκφύγει από το πολύ σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα. Εμείς λέμε ότι το σύστημα δημόσιας υγείας είναι οριακό και δεν θα ανταποκριθεί αν υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων και της πίεσης. Ο Αλ. Τσίπρας, πρότεινε κοινό βηματισμό, σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για την πανδημία, εξάμηνο οδικό χάρτη γα ενίσχυση ΕΣΥ, κοινό υπουργό Υγείας. Αυτά είναι χαρακτηριστικές προτάσεις συναίνεσης. Χρειάζεται συστράτευση όλων, αλλά είναι στο χέρι της κυβέρνησης να τις αποδεχθεί», υπογράμμισε.

«Ο υπουργός Υγείας, έφερε μόλις πριν λίγες ημέρες, τροπολογία στη Βουλή, για μόνιμες προσλήψεις  300 γιατρών. Η ατυχία της χώρας είναι σε αυτές τις κρίσιμες ώρες  η κυβέρνηση της ΝΔ δεν αντιλαμβάνεται τις ελλείψεις και τις ανάγκες της¨, κατέληξε ο κ. Ξανθόπουλος.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την παρέμβαση του κ. Ξανθόπουλου, από 43’.30’’, 50’.00’’, 58’.00’’

https://www.youtube.com/watch?v=PhASpIV8eQ4