ΔΕΛΤΊΟ ΤΥΠΟΥ

                                                              3-11-2020

«Μονομερώς προσανατολισμένο σε ότι βολεύει τις τράπεζες, το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις εκκρεμείς υποθέσεις του Ν. Κατσέλη

«Το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την δήθεν επιτάχυνση των εκκρεμών υποθέσεων του Ν. Κατσέλη είναι μονομερώς προσανατολσιμένο σε ότι βολεύει τις τράπεζες»,  είπε μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ο βουλευτής Δράμας, τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

«Το αδύναμο μέρος δεν έχει με τις ρυθμίσεις αυτές, την δυνατότητα να αντιπαρατεθεί στις τράπεζες. Στόχος σας είναι να περιορίσετε τον αριθμό των αιτούντων του Ν. Κατσέλη. Όμως εδώ πρόκειται για απονομή δικαιοσύνης, συμπλήρωσε.

Όπως σημείωσε ο βουλευτής, η κυβέρνηση επιχειρεί να λύσει το πρόβλημα με τις εκκρεμότητες των αιτήσεων, με λάθος τρόπο. Με τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, συντέμνονται οι προθεσμίες, αλλάζει η διαδικασία εκδίκασης, σχεδόν απαλείφεται η εξέταση των μαρτύρων κατά την αποδεικτική διαδικασία, πρόσθεσε.

Ο κ. Ξανθόπουλος μίλησε ακόμη για την ανάγκη ενίσχυσης των ειρηνοδικείων και ζήτησε εξηγήσεις γιατί δεν υιοθετήθηκαν οι προτάσεις της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων, όσον αφορά τις προυποθέσεις για την εγγραφή αποφοίτων πανεπιστημίων και σχολών εξωτερικού.