ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                   5-10-2023

Θ. Ξανθόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει στις περιφέρειες αυτοδιοικητικές δυνάμεις και όχι κομματικές υποψηφιότητες-Η κυβέρνηση έχει ευθύνες για το ΟΑΚΑ και προσπαθεί να τις σκεπάσει

  Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν στηρίζει στις περιφέρειες υποψήφιους με κομματικά κριτήρια όπως η ΝΔ αλλά γνήσιες αυτοδιοικητικές παρατάξεις, τόνισε ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή του Action 24, “Πίσω από τις γραμμές”.

   “Η πρόθεση της ΝΔ είναι να βαφτεί μπλε ο χάρτης για να επιβεβαιώσει την πολιτική της ηγεμονία. Εμείς, στον ΣΥΡΙΖΑ υπερασπιζόμαστε την αυτοδιοικητική διάσταση των εκλογών και όχι την κομματική που θέλει να επιβάλει η ΝΔ”, είπε και συμπλήρωσε: ”Θεωρούμε την τοπική αυτοδιοίκηση πεδίο κοινωνικών παρεμβάσεων, όχι το μακρύ χέρι του κράτους. Γι αυτό πρέπει να προκύψουν αυτοδιοικητικές δυνάμεις με λογική περιφερειακής ανάπτυξης που θα διεκδικούν και πόρους και αρμοδιότητες. Στο πλαίσιο αυτό για παράδειγμα, δεν αποτελεί ποιοτικό στοιχείο και δεν βοηθά, η επανεκλογή Μπέου-Αγοραστού”.

   Ο κ. Ξανθόπουλος επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για το φιάσκο με το στέγαστρο Καλατράβα στο ΟΑΚΑ, λέγοντας ότι το θέμα αυτό σηματοδοτεί εμβληματικά τι σημαίνει δημόσια διοίκηση και πολιτική ευθύνη στην Ελλάδα. “Το στέγαστρο αδειοδοτήθηκε ως πέργκολα, χαρακτηριστικό δείγμα της ελληνικής πατέντας. Αντί η κυβέρνηση να αντιληφθεί την ευθύνη που έχει και να δει τι δεν έκανε καλά, προσπαθεί να τα σκεπάσει. Οι ευθύνες της είναι συγκεκριμένες. Ο κ. Καραμανλής λέει ότι εγώ έκανα τη μελέτη για τα καθίσματα και για την στέγη είπε ότι ανήκει αλλού η ευθύνη και έστειλε την μελέτη στον κ. Αυγενάκη. Δεν περπατάει έτσι η χώρα¨, υπογράμμισε.

   Ο βουλευτής απαντώντας σε ερωτήσεις για το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Yeni Safak, σημείωσε μεταξύ άλλων: “Είμαστε υποψιασμένοι γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που μαθαίνουμε κινήσεις εξωτερικής πολιτικής από ξένα μέσα. Το έχει διαπράξει ξανά ο κ. Μητσοτάκης. Ρωτάμε, ζητάμε εξηγήσεις από την κυβέρνηση για το θέμα που αναδεικνύει η τουρκική εφημερίδα. Δεν υιοθετούμε. Θέλουμε μια πολύ καθαρή απάντηση από την κυβέρνηση.Τίθεται ένα θέμα στη δημόσια σφαίρα, εάν 132 βραχονησίδες και νησίδες αποδυναμώνονται αμυντικά ή όχι. Το θέτει μια εφημερίδα τουρκική. Να το θεωρήσουμε εξ ορισμού ότι δεν μας αφορά και να πάμε παρακάτω, ή είναι πιο σώφρον να ρωτήσουμε την κυβέρνηση; Θα περίμενα κάτι πιο συγκεκριμένο από την γενική αναφορά περί fake news. Θετική η δήλωση Δένδια πως ότι απειλείται δεν αποστρατικοποιείται”., ανέφερε.

8.30’, 16.00, 33.00’’