ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                          2-6-2022

Θ. Ξανθόπουλος: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θέλει να χτυπήσει τα συμφέροντα- Δεν έχει την πολιτική βούληση να αντιμετωπίσει την ακρίβεια

   «Και στην πανδημία που είμαστε πρώτοι σε νεκρούς ανά εκατομμύριο πληθυσμού και στην ακρίβεια και τον πληθωρισμό, επιταχυντής είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Έχει ευθύνη για λανθασμένες επιλογές. Δεν είναι στραβά ο γιαλός, εμείς στραβά αρμενίζουμε», τόνισε ο βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στο ΑΡΤ tv και την εκπομπή «Χωρίς Χρώμα» με τον Γ. Βαθιώτη.

    «Ο κ. Μητσοτάκης αρχές Μάρτιο μας έλεγε ότι δεν υπάρχουν υπερκέρδη. Μετά αναγνώρισε ότι υπάρχουν και στη συνέχεια είπε ότι θα φορολογηθούν. Στην Επιτροπή Θεσμών ο πρόεδρος της ΡΑΕ έφερε στοιχεία, αλλά διαπιστώσαμε ότι δεν υπολόγισε όλο το διάστημα κατά το οποίο αυξήθηκαν οι τιμές. Αρχισε να υπολογίζει 3 μήνες μετά, δηλ. από τον Σεπτέμβριο του 2021. Δεν συμπεριλαμβάνονταν επίσης κέρδη από άλλες πηγές ενέργειας. Η κυβέρνηση σύρθηκε να αναγνωρίσει τα υπερκέρδη αλλά λόγω των εκλεκτικών σχέσεων της με μερίδα του κεφαλαίου, προσπαθεί να τα μειώσει. Δεν θέλει να χτυπήσει τα συμφέροντα», συμπλήρωσε.

    «Δεν υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί να χτυπήσουν την αισχροκέρδεια. Ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί την κρατική παρέμβαση κακό πράγμα, με αποτέλεσμα να γίνεται πάρτι. Δεν υπάρχει πολιτική βούληση να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα της ακρίβειας.  Η κατάσταση είναι έκρυθμη και θα γίνει χειρότερη γιατί τα χρέη σωρεύονται. Εχει καταργηθεί πλήρως η προστασία της α΄ κατοικίας ενώ με το νέο πτωχευτικό νόμο πτωχεύουν ακόμη και ιδιώτες», επεσήμανε και πρόσθεσε:

      «Μεγάλο κομμάτι του Ταμείου πηγαίνει σε μεγάλες εταιρείες. Μένουν έξω οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Αυτή είναι η νεοφιλελεύθερη αντίληψη της κυβέρνησης.  Γι αυτό λέμε ότι πρέπει να έρθει μια άλλη, προοδευτική κυβέρνηση που θα ασκήσει πολιτικές υπέρ της πλειοψηφίας της κοινωνίας», κατέληξε.

     Δείτε το βίντεο εδώ

  Από 5’10’’, 17’25’’, 34’. 05’, 45’.06’’