ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                           10-11-2022

Θ. Ξανθόπουλος στο Blue Sky: Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει επίγνωση της σοβαρότητας της κατάστασης-Σε μια τέτοια εκτεταμένη παρακολούθηση προσώπων δεν νοείται ούτε άγνοια ούτε ανευθυνότητα-Υπάρχει πρόβλημα επιβίωσης στη κοινωνία

   «Είναι τόσο σοβαρό το θέμα των παρακολουθήσεων που αποκαλύπτονται ώστε ακόμη και η άγνοια δεν είναι συγγνωστή. Δεν μπορώ να θεωρήσω ότι μια τέτοια εκτεταμένη παρακολούθηση είναι εν αγνοία του  πρωθυπουργού και ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει ευθύνη. Δρομολογήθηκε ήδη η ποινική διαδικασία έρευνας. Έχουμε ένα σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας κράτους δικαίου και των  δημοκρατικών θεσμών. Όταν ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι το δημοσίευμα του Documento είναι κατευθυνόμενο και καθ’ υπαγόρευση Τσίπρα, δεν έχει επίγνωση της σοβαρότητας της κατάστασης».

     Αυτά τόνισε ο βουλευτής Δράμας και Τομεάρχη Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή  Παρεμβάσεις του Blue Sky. Χαρακτήρισε απίστευτη ταυτοτολογία την εξαγγελία ότι θα απαγορευθούν τα απαγορευμένα λογισμικά  και πρόσθεσε:  «Ο κ. πρωθυπουργός υπήγαγε την ΕΥΠ στην αποκλειστική του αρμοδιότητα. Μείωσε τα προσόντα του διοικητή για να ορίσει ως αυτοφωράκια στην ΕΥΠ και όταν ο δημοσιογράφος κ. Κουκάκης ζήτησε να ενημερωθεί από την ΑΔΑΕ ήρθε η τροπολογία Πικραμμένου που απαγόρευε την ενημέρωση και μάλιστα αναδρομικά. Ο κ. Μητσοτάκης μετέτρεψε την ΕΥΠ σε προσωποπαγή μηχανισμό και μετά επικαλεσθήκατε στη Βουλή το απόρρητο. Και μέχρι σήμερα .κανείς δεν μας έχει πει γιατί παρακολουθήθηκε ο κ. Ανδρουλάκης», συμπλήρωσε.

    Αναφερόμενος στο θέμα της ακρίβειας σημείωσε ότι είχε ξεκινήσει πολύ πριν τον πόλεμο. «Έχουμε τριπλάσιο ενεργειακό πληθωρισμό σε σχέση με την Ευρώπη. Η τακτική της κυβέρνησης είναι καταστροφική. Δεν έχει φορολογήσει ούτε ένα ευρώ από τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας. Δεν μειώνει τον ΕΦΚ στα καύσιμα και τον ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής. Δεν λειτουργούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Με τον τρόπο αυτό όμως η κυβέρνηση τροφοδοτεί την αισχροκέρδεια. Οι πολλοί υποφέρουν. Στο λεκανοπέδιο Νευροκοπίου ένα μέσο νοικοκυριό θέλει κατά μέσο όρο 5.000 ευρώ για θέρμανση, όταν οι συντάξεις είναι 600-650 ευρώ. Υπάρχει προβλήματα επιβίωσης που δεν μπορεί να αντιληφθεί η κυβέρνηση. Γι αυτό χρειάζεται να υπάρξει μια προοδευτική κυβερνητική πλειοψηφία που θα βάλει στο επίκεντρο τις ανάγκες των πολλών», υπογράμμισε ενώ επεσήμανε την ανάγκη να δοθούν τα αναδρομικά και στους συνταξιούχους που δεν έχουν προσφύγει στα δικαστήρια.

   Το βίντεο εδώ

Από 20.35’, 49.32’’. 1.00/39’’, 1.05. 15’’