ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                             21-11-2022

Θ. Ξανθόπουλος στο Κανάλι Ένα: Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο πρωθυπουργός των παρακολουθήσεων

    «Το σκάνδαλο των υποκλοπών έχει σχέση με την ποιότητα της Δημοκρατίας που ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί να εγκαταστήσει τη χώρα. Αυτό θα είναι κάτι που θα τον ακολουθεί. Είναι ο πρωθυπουργός των παρακολουθήσεων. Ειλικρινά δεν μπορώ να φανταστώ τους συναδέλφους της ΝΔ πως μποροούν να στηρίζουν ακόμη τέτοιες επιλογές που έχουν σχέση με την ύπαρξη και τη λειτουργία του κράτους δικαίου στη χώρα μας». Αυτά τόνισε ο βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θ.Ξανθόπουλος μιλώντας στο Κανάλι Ένα του Πειραιά.

     Και πρόσθεσε: Εφημερίδες που στήριζαν τον κ. Μητσοτάκη, λένε ευθέως για Predator, σε ποιο κτήριο της ΕΥP είχε εγκατασταθεί, τα oνόματα αστυνομικών που το λειτουργούσαν.. Είναι πράγματι αυτά που μια κυβέρνηση δημοκρατικής χώρας μπορεί να αντέξει; Και όμως ο κ. Μητσοτάκης δεν δίνει καμία απάντηση ενώ έχει κληθεί 3 φορές να απαντήσει από τον Αλέξη Τσίπρα. Η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της. Ο κ. Τσίρπας ρωτάει τον κ. Μητσοτάκη θέματα που έχουν σχέση με την πολιτική λειτουργία της ΕΥΠ».

       «Είναι προφανές ότι έχουμε ένα δίδυμο σκάνδαλο, της παρακολούθησης και της συγκάλυψης.. Θα πάμε  σε εκλογές με τον κ. Ανδρουλάκη, αρχηγό του τρίτου κόμματος που μπορεί να πάρει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, να έχει παρακολουθηθεί χωρίς να ξέρει κανείς γιατί και ποιος έδωσε την εντολή.

Είναι λειτουργία κράτους δικαίου αυτό;», υπογράμμισε.

         Απαντώντας σε ερώτηση για την βίαιη έξωση της δημοσιογράφου από το σπίτι της που είχε βγεί σε πλειστηριασμό, ο κ. Ξανθόπουλος, σημείωσε πως μια προοδευτική κυβέρνηση θα θωράκιζε την προστασία της πρώτης κατοικίας των πολιτών ώστε αυτού του τύπου οι εξελίξεις να μπορούν να αποφευχθούν. Όπως είπε, το να σπάζουν την πόρτα 5,30 πρωί, είναι έξω από κάθε λογική ειδικά αν σκεφθεί κανείς ότι ήταν η α΄ κατοικία της, το μόνο περιουσιακό της στοιχείο και η οφειλή ήταν της τάξης ων 15.000 ευρώ.