ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                       13-1-2023

Θ. Ξανθόπουλος: Οι αντοχές της κοινωνίας έχουν μηδενιστεί-Υπάρχει ανάγκη για προοδευτική διακυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ- Οι υποκλοπές θέτουν θέμα νομιμότητας και λειτουργίας του κράτους δικαίου

    «Ο κ. Ράμμος της ΑΔΑΕ ασκεί κατά το Σύνταγμα καθήκοντα του, Ο  κ. Ντογιάκος υπερβαίνει τις κατά νόμο και Σύνταγμα εξουσίες του. Κορυφαίοι παράγοντες βρίσκονται σε πρόδηλη δυσαρμονία σε σχέση με τη νομιμότητα. Και το καίριο ερώτημα είναι αν είσαι με τη νομιμότητα. Παρατηρούμε ότι η δικαστική εξουσία εμφανίζεται να μην είναι επισπεύδουσα για την αναζήτηση τη αλήθειας στο σκάνδαλο των υποκλοπών», τόνισε ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, βουλευτής Δράμας Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στο Καναλι Ένα του Πειραιά.

    «Το σκάνδαλο των υποκλοπών είναι πρόβλημα λειτουργίας του κράτους δικαίου. Είναι οριακή εκτροπή. Σειρά συνταγματολόγων ανεξαρτήτως πολιτικών καταβολών θεωρούν λανθασμένη και την διαδικασία και το περιεχόμενο της γνωμοδότησης του κ. Ντογιάκου. Υπάρχει μια συσπείρωση της νομικής κοινότητας, που λέει ότι δεν μπορεί αν εμποδίζεται η κατά το Σύνταγμα αρμόδια Αρχή να ασκήσει τα καθήκοντά της. Δεν είναι τυχαία η απόφαση του ΔΣΑ», συμπλήρωσε.

      Απαντώντας σε ερώτηση για τους ισχυρισμούς της γραμματέως του κ. Καλογρίτσα στο Ειδικό Δικαστήριο και την μήνυση που κατέθεσε εναντίον της ο κ. Παππάς, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Η διαδικασία αυτή κρατά πολύ καιρό. Ξαφνικά θυμήθηκε να μιλήσει για χρήματα; Επίσης ένας καταχρεωμένος επιχειρηματίας πως δίνει χρήματα σε ένα κόμμα; Που τα βρίσκει; Και αυτά δεν τα είπε καν ο κ. Καλογρίτσας αλλά η γραμματέας του. Όλα συγκλίνουν στο να κρατήσουμε απορριπτική στάση».

     Σχολιάζοντας τις τεράστιες ελλείψεις φαρμάκων, απέδωσε ευθύνες στην κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά: «Ο κόσμος δεν βρίσκει φάρμακα ούτε για μικρά παιδιά. Από τον περασμένο Σεπτέμβριο ο φαρμακευτικός σύλλογος της Δράμας μου επιβεβαίωσε έλλειψη σειράς φαρμάκων. Το πρόβλημα διογκώθηκε στις γιορτές. Η κυβέρνηση παρακολούθησε αμέτοχη τις αθρόες εξαγωγές. Και τώρα επικαλείται ότι επικαλείται πάντα, ότι είναι εισαγόμενο το πρόβλημα  λες και η χώρα είναι σε αυτόματος πιλότο και δεν πρέπει η κυβέρνηση να λάβει μέτρα για να αντιμετωπίσει και να περιορίσει το πρόβλημα».

    Ο κ. Ξανθόπουλος, είπε ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, έχει συγκεκριμένες και κοστολογημένες προτάσεις  στις οποίες η κυβέρνηση δεν απαντά μεταφέροντας αλλού την συζήτηση και επιχειρώντας να αναζωπυρώσει τα συντηρητικά αντανακλαστικά των πολιτών, όπως κάνει με τον κηδεία του έκπτωτου βασιλιά, «Όμως οι ανάγκες είναι πιεστικότατες και οι αντοχές της κοινωνίας έχουν μηδενιστεί. Οι εκλογές αποτελούν μια ευκαιρία να αποκτήσουμε προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ», κατέληξε.