ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                          26-5-2022

Θ. Ξανθόπουλος στο Κανάλι της Βουλής: Η κυβέρνηση πρέπει να φύγει το συντομότερο- Οι πολίτες αναγνωρίζουν ότι τα μέτρα δεν επαρκούν 

   «Το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Η αναθεωρητική τακτική της Τουρκίας δυναμιτίζει το κλίμα. Η βασική ανάλυση της κυβέρνησης περί απομονωμένου Ερντογάν δεν ισχύει. Η κυβέρνηση απεμπόλησε την πολυμερή εξωτερική πολιτική των συνεργασιών στα Βαλκάνια και τον Μεσογειακό Νότο και ακολουθεί την παραδοσιακή συντηρητική λογική του προκεχωρημένου φυλακίου της Δύσης και του δεδομένου συμμάχου των ΗΠΑ, η οποία δεν είναι αποτελεσματική. Η εξωτερική πολιτική δεν είναι μόνο επικοινωνία. Αναμένουμε ενημέρωση από τον πρωθυπουργό», τόνισε μιλώντας στο Κανάλι της Βουλής και την εκπομπή  «Πρωινή Επισκόπηση», ο βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θ. Ξανθόπουλος.

      «Εχει υποφέρει η χώρα και το πολιτικό σύστημα από την ιστορία των εξοπλισμών. Για αυτό θεσμοθετήσαμε μια σύνθετη και αυστηρή διαδικασία. Συνηγορούμε στο αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων. στον ύψιστο βαθμό. Αυτό δεν γίνεται όμως όπως το κάνει ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος όπου πηγαίνει  αγοράζει όπλα. Ναι στην επαρκή άμυνα όχι κούρσα εξοπλισμών. Γιατί τότε θα πληγεί και η οικονομία και η κοινωνική συνοχή», ανέφερε σχολιάζοντας την ανακοίνωση αγοράς αεροσκαφών F35 από τον κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ.

     Αναφερόμενος τέλος στις δημοσκοπήσεις σημείωσε:«Τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων δείχνουν ότι οι πολίτες αναγνωρίζουν ότι τα μέτρα δεν επαρκούν. Μετά το συνέδριο, με την μαζική υποστήριξη στο πρόσωπο του Αλ. Τσίπρα, θεωρούμε ότι μπορούμε να πλησιάσουμε τους πολίτες και να τους πείσουμε ότι υπάρχει άλλη πολιτική και ότι η αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει το συντομότερο.  Εάν ο λαός συμφωνήσει μαζί μας, σημαίνει ότι επιθυμεί μια άλλη προοδευτική κυβέρνηση. Ποιος θα αρνηθεί τη βούληση του λαού. Οι πολίτες θα δώσουν την εντολή και τη λύση. Και όποιος τους αγνοήσει, θα υποστεί και τα επίχειρα», κατέληξε.

      Δείτε εδώ το βίντεο