ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                            31-8-22

Θ. Ξανθόπουλος: Η κυβέρνηση βρίσκεται σε περιδίνηση για τις υποκλοπές-Το να καταστρέφεις φακέλους δείχνει πανικό και πρόθεση να καλύψεις τα ακάλυπτα

   «Όταν επιλαμβάνεται η Βουλή με Εξεταστική επιτροπή, το να καις φακέλους δείχνει πανικό και διάθεση να καλύψεις τα ακάλυπτα. Είναι δυνατόν να καταστρέφεις αρχεία για να μη τα βρουν; Και να καταστραφεί το υλικό, η εντολή παρακολούθησης προς τον πάροχο υπάρχει», επεσήμανε ο βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στο Κόκκινο  «Στις υποκλοπές, ένα ζήτημα εξόχως ανησυχητικό, όπου με παρακρατικούς μηχανισμούς περιστέλλονται ατομικά και πολιτικά δικαιώματα πολιτών, δεν χωρούν φτηνοί αντιπερισπασμοί», πρόσθεσε.

      «Η κυβέρνηση βρίσκεται σε τρομερή περιδίνηση. Στη παρακολούθηση Κουκάκη έλεγαν αρχικά ότι αφορά ιδιώτες. Όταν ο κ.Κουκάκης απευθύνθηκε στην ΑΔΑΕ για να πληροφορηθεί αν παρακαλουθείται, έφεραν την τροπολογία που απαγορεύει ενημέρωση. Ο κ. Γεραπετρίτης μας είπε πρόσφατα ότι κανείς δεν ξέρει γιατί παρακολουθούσαν τον κ. Ανδρουλάκη ενώ πριν έλεγε ελάτε να σας ενημερώσουμε. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός είπε ότι είναι νόμιμη η παρακολούθηση αλλά δεν θα την επέτρεπε αν την γνώριζε. Διαδοχικά πέφτουν σε τρομερές αντιφάσεις», τόνισε ο κ. Ξανθόπουλος.

       Επεσήμανε επίσης ότι οι υποκλοπές άλλαξαν το πολιτικό πλαίσιο, καθώς διέρρηξαν το προσωπείο του φιλελεύθερου κεντρώου μεταρρυθμιστή Μητσοτάκη. «Η πολιτική του προσιδιάζει στη σκληρή νεοφιλελεύθερη δεξιά, είναι τακτική Ορμπαν, μόνο που εκείνος την διαφημίζει. Το πρόβλημα είναι η δυσανεξία της κυβέρνησης σε οποιαδήποτε κριτική και  η ταύτιση του μέλλοντος της χώρας με την διακυβέρνηση Μητσοτάκη. Αυτό είναι η πεμπτουσία της καθεστωτικής λογικής», υπογράμμισε.

       Τέλος αναφέρθηκε στα μείζονα θέματα της ακρίβειας, της θέρμανσης και της επιβίωσης τον χειμώνα που αθροίζονται με αυτό των υποκλοπών και που μπορεί να είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι όπως είπε, σημειώνοντας ταυτόχρονα με νόημα τις ηχηρές παρεμβάσεις του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας και του κ. Ε. Βενιζέλου αλλά και τις διαφοροποιήσεις βουλευτών της ΝΔ στο θέμα αυτό.