ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                               8-6-2023

Θ. Ξανθόπουλος στο ΟΝΕ: Η ΝΔ υπονομεύει το ΕΣΥ-Για μας στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η ενίσχυση του αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα

“Τα τελευταία τραγικά περιστατικά δείχνουν τι διακυβεύεται για το ΕΣΥ και τη δημόσια υγεία”, τόνισε ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος, υποψήφιος βουλευτής Δράμας με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μιλώντας στο ONE Channel. Και πρόσθεσε: “Η ΝΔ αποφεύγει να επενδύσει στο ΕΣΥ. Εδώ στη Δράμα το βιώνουμε χρόνια. Στο λεκανοπέδιο του Νευροκοπίου υπάρχει ένα ασθενοφόρο που δεν έχει όμως οδηγούς και προσωπικό με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται οι ανάγκες”.

   “Χρειάζεται μια άλλη ουσιαστική πολιτική ενίσχυσης του ΕΣΥ. Με μαζική και εκτεταμένη προκήρυξη θέσεων μόνιμου προσωπικού, γιατρών και νοσηλευτών. Με εισαγωγικό μισθό 2.000 ευρώ για τους γιατρούς και ένταξη των νοσηλευτών στα Βαρέα και Ανθυγιειινά Επαγγέλματα. Με σοβαρή ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας”, υπογράμμισε. Και συμπλήρωσε: “Είναι θέμα προτεραιοτήτων. Ο πυρήνας του ΕΣΥ είναι η πλήρης και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών. Οτιδήποτε άλλο αποτελεί εκ πλαγίου ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ”.

    “Με όλα όσα συμβαίνουν, ξανατίθεται επί τάπητος μια ουσιαστική διαφορά. Από τη μια είναι η ολομέτωπη επίθεση στα κεκτημένα της κοινωνίας όπως το ΕΣΥ. Και από την άλλη, η ολομέτωπη ενίσχυση του ΕΣΥ, όπως λέμε εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ”. Γιατί οφείλουμε να συμφωνήσουμε ότι το ΕΣΥ είναι πυλώνας κοινωνικής συνοχής και ανάπτυξης και πρέπει να το ενισχύσουμε. Αν γίνουν παράλληλες δομές στο ΕΣΥ αυτές θα το απονευρώσουν¨, κατέληξε.