ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΉΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                   12-5-2023

Θ. Ξανθόπουλος στον Αθήνα 9.84: Βαθύ τραύμα στο κράτος δικαίου το σκάνδαλο των υποκλοπών-Εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα και δεν θα το αφήσουμε-Βρέθηκαν 10 δις για απευθείας αναθέσεις και δεν θα βρεθούν 5,5 δις για την επιβίωση των πολιτών;

“Ο κ. Μητσοτάκης είχε δίκιο να μην θέλει το debate. To διέπραξε το ολίσθημα. Το σκάνδαλο των υποκλοπών είναι τόσο σοβαρό θέμα που δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από οποιεσδήποτε δικαιολογίες. Ηδη υπάρχει ένα πόρισμα της επιτροπής PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το οποίο εγκαλεί την κυβέρνηση για παραλείψεις που είναι ασύμβατες με το κράτος δικαίου”, τόνισε ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος, υποψήφιος βουλευτής Δράμας με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84.

“Είναι βαθύ το τραύμα για το κράτος δικαίου και θα μείνει αν δεν υπάρξει γενναία θεσμική αντιμετώπιση. Προφανώς και ο κ. Ανδρουλάκης που υπήρξε θύμα των υποκλοπών δεν μπορεί να κρατά ίσες αποστάσεις. Χθες μίλησε για ποινικές ευθύνες και πολιτικών προσώπων. Στο σκάνδαλο των υποκλοπών υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα και είναι συγκεκριμένα. Αρχής γενομένης από τον πρωθυπουργό. Θα προχωρήσουμε στη σύσταση προανακριτικής και αν υπάρξουν ευθύνες θα τις καταλογίσουμε. Κα από εκεί και ύστερα η δικαιοσύνη θα προχωρήσει¨, υπογράμμισε. Και συμπλήρωσε:

“Υπάρχουν θεσμικές διαδικασίες που θα τηρηθούν. Εμείς θέλουμε να στείλουμε ένα πολιτικό μήνυμα ότι δεν θα το αφήσουμε το θέμα. Προφανώς και η δικαιοσύνη έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο και θα επιμερίσει τις ευθυνες. Αλλά ειναι θέμα της επόμενης προοδευτικής πλειοψηφίας να ανοίξει το θέμα των υποκλοπών γιατί ειναι πολύ σοβαρό ζήτημα”.

.    Απαντώντας τέλος στις αιτιάσεις για το κόστος του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σημείωσε: “Κανείς δεν ρωτάει την κυβέρνηση που θα βρει τα χρήματα. Θεωρούν εξ ορισμού ότι έχει τον τρόπο. Αλλά κι εμείς κυβερνήσαμε το τόπο, ξέρουμε τι σημαίνει να διαχειρίζεσαι τα δημοσια οικονομικά, δεν έχει χαθεί ούτε ένα ευρώ και τελικά είναι θέμα πολιτικής επιλογής. Βρέθηκαν 10 δις για απευθείας αναθέσεις και δεν θα βρεθούν 5,5 δις για κοινωνικές παροχές και την επιβίωση των Ελλήνων πολιτών;” κατέληξε ο κ. Ξανθόπουλος.