ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                                    

                                                       28-9-2023

Θ. Ξανθόπουλος στον Σκάι: Να καταλαγιάσουν οι τόνοι και να πάμε όλοι μαζί στην επόμενη μέρα-Οι πολίτες ελπίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ-Πρέπει να ανταποκριθούμε στην λαϊκή εντολή

Την θέση ότι πρέπει να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να πάμε όλοι μαζί στην επόμενη μέρα και να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολιτών, εξέφρασε μιλώντας στο Σκάι, ο βουλευτής Δράμας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

   “Εχω εμπιστοσύνη στα στελέχη μας γιατί αντιλαμβάνονται την πολύ δύσκολη φάση στην οποία βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αριστερά στη χώρα. Πιστεύω ότι το μήνυμα που έδωσαν οι πολίτες στις δύο εσωκομματικές εκλογές είναι ότι προσβλέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ, ελπίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ και του δίνουν το φιλί της ζωής. Την πρώτη φορά με την εκλογή Τσίπρα δεν αξιοποιήσαμε αυτή την δυναμική, Ομως τη δεύτερη φορά δεν θα μας χαριστεί. Ετσι παρά τις διαφωνίες, επιφυλάξεις, αντιρρήσεις, η ανάγκη να ανταποκριθούμε στη λαική εντολή είναι να πάμε όλοι μαζί. Να καταλαγιάσουν οι τόνοι και να δούμε την επόμενη μέρα”, τόνισε χαρακτηριστικά.

   Ο κ. Ξανθόπουλος αφού σημείωσε ότι οι αντιπαραθέσεις, οι συγκρούσεις, οι διαφωνίες είναι κάτι σύνηθες στην ανανεωτική Αριστερά, ιδίως όταν γίνονται την επαύριο μιας τομής για τον ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστεράς στη χώρα, όπως η εκλογή του Στ. Κασσελάκη, συμπλήρωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα από το συνέδριο του θα καταλήξει σε μια πολιτική πρόταση προς την ελληνική κοινωνία. “Ο Στέφανος Κασσελάκης προσπαθεί να ανασυντάξει τον ΣΥΡΙΖΑ. Το καινούργιο πάντα θα έχει αντιδράσεις. Σας θυμίζω τι έλεγαν το 1974 για τον Ανδρέα Παπανδρέου. Αυτή την παρακαταθήκη δεν πρέπει να την αφήσουμε να πάει χαμένη”, κατέληξε.