ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 17-11-2022

Θ. Ξανθόπουλος: Συνυπογραφή Ερώτησης 30 βουλευτών σχετικά με την αντίδραση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στις πληροφορίες για παρακολουθήσεις επιτελών του

    Ο βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θ. Ξανθόπουλος, συνυπέγραψε ερώτηση προς τον Υπουργό Άμυνας με θέμα: “Ποια η αντίδραση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στις πληροφορίες για παρακολουθήσεις επιτελών του;”

     Στην ερώτηση, που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του αναπλ. Τομεάρχη Άμυνας της ΚΟ Γιώργου Τσίπρα και συνυπογράφεται συνολικά από 30 βουλευτές, επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι: 

–          Σε λίστες παρακολουθήσεων που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα Documento εμφανίζεται παρακολουθούμενος ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς αλλά και ο διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ), αντιναύαρχος Α. Αλεξόπουλος.

–          Μέχρι σήμερα οι λίστες με τα παρακολουθούμενα πρόσωπα δεν έχουν διαψευστεί από επίσημα χείλη. Αντίθετα επιβεβαιώνονται εν μέρει από άλλα δημοσιεύματα.

       Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός εάν έχει προβεί σε ενέργειες το Υπουργείο Άμυνας προκειμένου να εξακριβώσει τι συμβαίνει ή συνέβη σχετικά με τα δημοσιεύματα για παρακολουθήσεις στελεχών του Υπουργείου Άμυνας, εάν έχει διατάξει σχετική έρευνα καθώς και εάν προτίθεται να στραφεί το Υπουργείο κατά παντός υπευθύνου για τις παρακολουθήσεις σε βάρος κεντρικών επιτελών του

     Επισυνάπτεται η ερώτηση