ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

                                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                           3-2-2021

Θ. Ξανθόπουλος:Kραυγή αγωνίας από τους επιχειρηματίες της εστίασης και στην Δράμα-Κοινό αίτημα των Επιμελητηρίων ΑΜ-Θ για μέτρα άμεσης στήριξης

Ο βουλευτής Δράμας Θεόφιλος Ξανθόπουλος κατέθεσε στον Υπουργό Οικονομικών ως αναφορά, την  από 25/01/2021 ανοιχτή επιστολή των Επιμελητηρίων Καβάλας, Δράμας, Ξάνθης, Έβρου, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης και του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Α.Μ.Θ. με την οποία αιτούνται την άμεση εφαρμογή ενός Ειδικού Προγράμματος Ενίσχυσης για τον κλάδο της Εστίασης ως Μη Επιστρεπτέα επιχορήγηση που θα χρησιμοποιηθεί από τις επιχειρήσεις της εστίασης ως το ελάχιστο απαιτούμενο κεφάλαιο κίνησης για την επαναδραστηριοποίησή τους.

Η παραπάνω επιστολή καταδεικνύει το πανθομολογούμενο πλέον σοβαρό πλήγμα που έχει υποστεί ο τομέας της εστίασης και στην περιοχή της Δράμας, από τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Όπως σημειώνουν στην επιστολή τους, οι εκπρόσωποι των επιμελητηρίων της ΑΜ-Θ: «Ήδη πολλοί επαγγελματίες του κλάδου της Εστίασης εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο οριστικής διακοπής λειτουργίας των καταστημάτων τους, γεγονός που θα προκαλέσει αλυσιδωτή αντίδραση σε πολλούς τομείς της οικονομίας (εφοδιαστική αλυσίδα, αγορά ακινήτων, τραπεζικό σύστημα, μείωση ασφαλιστικών εισφορών, αύξηση επιδομάτων ανεργίας). Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κατέχει έναν από τους υψηλότερους δείκτες ανεργίας με μηδενικό περιθώριο αύξησης και κινείται στους πολύ χαμηλούς δείκτες κατά κεφαλήν εισοδήματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο και κάθε θέση εργασία είναι ιδιαίτερα σημαντική».

Με την αναφορά ο βουλευτής, ζητά από τον υπουργό Οικονομικών να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες για την στήριξη των επιχειρήσεων εστίασης στην περιοχή της Δράμας και της περιφέρειας Αν. Μακεδονίας-Θράκης.

Επισυνάπτεται η επιστολή