«Η αγωνία της πλειοψηφίας να τελειώνει όπως-όπως και να φτάσει στην προειλημμένη απόφαση, την έχει ωθήσει στο να μη τηρούνται ούτε τα προσχήματα», τόνισε στο «Κόκκινο Καβάλας» ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση Δ. Παπαγγελόπουλου.

Ο βουλευτής εξιστόρησε όσα συνέβησαν χθες και προκάλεσαν την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως τηλεφωνικά έγινε απόπειρα να συνεδριάσει η Επιτροπή, ενώ δεν υπήρχε προγραμματισμένη συνεδρίαση, ενώ τα μέλη βρίσκονταν σε άλλες Επιτροπές και δεν τους είχαν χορηγηθεί αντίγραφα των εγγράφων επί των οποίων θα γινόταν η συζήτηση. Το έκτακτο της περίπτωσης ήταν η κατάθεση αιτήματος του κ. Παπαγγελόπουλου για εξαίρεση του βουλευτή της ΝΔ, Αθ. Πλεύρη, λόγω του γεγονότος ότι είναι δικηγόρος του Αντώνη Σαμαρά. Κι ενώ, ύστερα από προσυνεννόηση, επρόκειτο να αναβληθεί η συνεδρίαση, ώστε να τηρηθούν οι τυπικοί κανόνες, «με διαδικασίες φαστ τρακ, η πλειοψηφία αποφάσισε την απόρριψη του αιτήματος Παπαγγελόπουλου και εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων στη ΓΑΔΑ. Αυτά δεν γίνονται ούτε στα πρωτοβάθμια πολιτιστικά σωματεία»!

Επίσης, υπογράμμισε ότι «απαιτούν να εξετάσουν τους προστατευόμενους μάρτυρες πρόσωπο μες πρόσωπο, αντίθετα με όσα επιβάλει ο νόμος. Δεν είναι δυνατόν να συναινέσουμε σ’ αυτήν την κραυγαλέα αντιθεσμική και παράλογη απόφαση της πλειοψηφίας, η οποία δημιουργεί και προβλήματα εγκυρότητας της διαδικασίας.

Προσπαθούν να αποκαλύψουν την ταυτότητα των μαρτύρων, ώστε να τους τρομοκρατήσουν και να μην καταθέσουν για το σκάνδαλο Novartis όσα έχουν ήδη καταθέσει στο πρώτο στάδιο».

Τέλος, επισήμανε ότι η πολιτική ευθύνη, ουσιαστικά, βαρύνει τον ίδιο τον πρωθυπουργό, κι ότι «κινδυνεύει να προσβληθεί το κύρος της χώρας στους διεθνείς οργανισμούς, διότι ό,τι κάνουμε που δεν συνδέεται με τη διεθνή έννομη τάξη, κατατάσσει τη χώρα σε έναν μαύροι πίνακα».

Ακούστε την συνέντευξη: