ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΣΥΡΙΖΑ

                                                        ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

                                                                                                                               4-3-2020

«Αναζητείται ακόμη το σχέδιο Μητσοτάκη στο προσφυγικό-μεταναστευτικό. Ο ευρών αμειφθήσεται».

Η Ελλάδα έχει το δικαίωμα να περιφρουρεί τα σύνορά της και καλώς το πράττει στον Εβρο, επεσήμανε μιλώντας στον Action 24 και την εκπομπή του Γ. Τράγκα, ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Σημείωσε ωστόσο ότι αυτό θα πρέπει να γίνεται με λελογισμένο τρόπο και απόλυτο σεβασμό στα δικαιώματα όλων των κατατρεγμένων ανθρώπων που η Τουρκία χρησιμοποιεί ως «εργαλείο» άσκησης πίεσης, καθώς η Ελλάδα δεν είναι κράτος παρίας και έχει υποχρέωση να τηρεί τους κανόνες του διεθνούς δικαίου.

Ο κ. Ξανθόπουλος είπε ακόμη ότι οι πρόσφυγες και μετανάστες που έρχονται στην Ελλάδα δεν θέλουν να μείνουν εδώ αλλά να πάνε σε ευρωπαϊκές χώρες και κάλεσε την κυβέρνηση και την ΕΕ να αντιμετωπίσουν συνολικά και περιεκτικά το ζήτημα.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε δριμεία κριτική στην αβελτηρία και την αδυναμία της κυβέρνησης της ΝΔ να εκπονήσει και να εφαρμόσει 8 μήνες μετά τις εκλογές, μια συνεπή και σοβαρή πολιτική στο προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα.

«Αναζητείται ακόμη το σχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο προσφυγικό και ο ευρών αμειφθήσεται. Οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι που πήγαν στον Εβρο, δεν δεσμεύθηκαν στα κρίσιμα θέματα», τόνισε ο κ. Ξανθόπουλος.