Σχόλιο-απάντηση του Θεόφιλου Ξανθόπουλου, τομεάρχη Δικαιοσύνης της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σε ανακοίνωση-ανάρτηση της Γ.Γ Αντεγκληματικής Πολιτικής,  σχετική με την κυβερνητική σωφρονιστική πολιτική

                                                                                                               23-9-2020

Σέβομαι την θεσμική μου ιδιότητα και δεν πρόκειται να αντιπαρατεθώ σε αυτό το επίπεδο με την κ. Σοφία Νικολάου, Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, η οποία δεν τιμά τη δική της.

 Η σωφρονιστική πολιτική είναι μια πολύ σύνθετη και σοβαρή υπόθεση. Δεν επιτρέπεται να εξαντλείται στα κραυγαλέα ψεύδη, τις λεκτικές χυδαιότητες, την μονομερή κατασταλτική αντίληψη και τις μικροπολιτικές λογικές της κ. Γραμματέως.

Εκφράσαμε με επιχειρήματα τις θέσεις και την κριτική μας στην κυβέρνηση. Θεωρούμε,  ότι ο σωφρονισμός, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής έννομης τάξης, δεν είναι  ζήτημα καταστολής αλλά  πρωτίστως εκπαίδευσης και επανένταξης των κρατουμένων. Αυτή η θέση μας την ενόχλησε. Και απαντά  με ύβρεις και χυδαιολογία.

Δεν θα την ακολουθήσουμε σε αυτό το δρόμο. Θα συνεχίσουμε την θεσμική και κοινωνική μας μάχη για μια σύγχρονη ανθρωποκεντρική σωφρονιστική πολιτική, όπως αρμόζει σε ένα κράτος δικαίου.

Υ.Γ Αν η κ. Νικολάου για μια φράση μου προχώρησε σε ολόκληρη ανάρτηση, νυχθημερόν θα γράφει για όσα θα ακολουθήσουν