ΘΕΟΦΙΛΟΣ  ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                                26-11-2021

Χωρίς στήριξη και απροστάτευτες απέναντι σε φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού για ακόμα μία φορά οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε εστίαση και λιανεμπόριο-Ερώτηση 48 βουλευτών

Ο βουλευτής Δράμας Θ. Ξανθόπουλος συνυπέγραψε ερώτηση 65 συνολικά βουλευτών, με την οποία ζητείται από την κυβέρνηση στήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε εστίαση και λιανεμπόριο που έχουν πληγεί σφοδρά το προηγούμενο διάστημα από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας και τα παρατεταμένα lockdown.

Στην ερώτηση που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, βουλευτή Μεσσηνίας, Αλ. Χαρίτση, επισημαίνεται επίσης ότι οι πληθωριστικές τάσεις που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα με εκρηκτικές ανατιμήσεις στην ενέργεια, στις πρώτες ύλες και στις μεταφορές επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την οικονομική κατάσταση των επιχειρήσεων, οι οποίες αδυνατούν πλέον να απορροφήσουν τις αυξήσεις του κόστους λειτουργίας τους. Επιπλέον, ο αποκλεισμός τους από χρηματοδοτήσεις και κυρίως από τον τραπεζικό δανεισμό τις οδηγεί σε οικονομική ασφυξία.

Τα νέα περιοριστικά μέτρα, τα οποία ανακοινώθηκαν την Τρίτη 2/11 από τον Υπουργό Υγείας και αφορούν την εστίαση και το λιανεμπόριο, πρόκειται να προκαλέσουν εκ νέου μείωση στον τζίρο των ήδη επιβαρυμένων μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Επιπλέον, η εξαίρεση των σούπερ μάρκετ από την υποχρέωση επίδειξης rapid test για την είσοδο στα καταστήματά τους, οδηγεί σε αθέμιτο ανταγωνισμό απέναντι στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις λιανεμπορίου που πωλούν πολλά κοινά προϊόντα με τα σούπερ μάρκετ, αναφέρουν οι βουλευτές.

Κατόπιν τούτων ερωτούν τον αρμόδιο υπουργό, με ποια μέτρα και πρωτοβουλίες προτίθεται να λάβει ώστε να στηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε εστίαση και λιανεμπόριο αλλά και να καταπολεμήσει τον αθέμιτο ανταγωνισμό που δημιουργείται.

Επισυνάπτεται η ερώτηση