ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                          26-11-2021

Θ. Ξανθόπουλος: Οσο αργεί η κυβέρνηση να πάρει μέτρα για την πανδημία,  θα χάνονται ανθρώπινες ζωές

    «Αν δεν αντιληφθεί η κυβέρνηση την πραγματικότητα  όσον αφορά την εξέλιξη της πανδημίας, δεν μπορεί να πάρει τα μέτρα που απαιτούνται. Η κατάσταση του ΕΣΥ είναι οριακή αλλά δεν αισθάνεται την ανάγκη ενίσχυσης του. Πεθαίνουν άνθρωποι εκτός ΜΕΘ. Αλλά βλέπουμε την κυνική προσέγγιση του κ. Παπαδημητρίου για όσους διασωληνώνονται. Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ ψήφισαν στην Ευρωβουλή να μην αρθούν οι πατέντες. Κάτι δεν κάνει καλά. Όσο αργεί, τόσο θα χάνονται ανθρώπινες ζωές».

    Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων ο βουλευτής Δράμας, τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θ. Ξανθόπουλος, μιλώντας στο ΑlertTV και την εκπομπή Αλέρτ στη πολιτική. «Έχουμε προτείνει μαζικά συνταγογραφούμενα τεστ για ανίχνευση της πανδημίας, αραίωση του μαθητικού πληθυσμού στις τάξεις και των πολιτών στα μέσα μεταφοράς. Αλλά η κυβέρνηση αγνοεί τις προτάσεις μας. Δεν είναι αποτελεσματική η επιστράτευση μερικών ιδιωτών γιατρών. Χρειάζεται επίταξη μεγάλων ιδιωτικών μονάδων», συμπλήρωσε.

    Όσον αφορά την κατάσταση στην οικονομία είπε: «Το οικονομικό περιβάλλον είναι εξόχως δύσκολο για τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών. Ο μισθός την τρίτη βδομάδα  του μήνα έχει εξαντληθεί, οι τιμές καυσίμων έχουν χτυπήσει ταβάνι, το ρεύμα είναι απλησίαστο, τα καθημερινά αγαθά έχουν πάρει την ανιούσα». Ο κ. Ξανθόπουλος χαρακτήρισε εντυπωσιακή την εμμονή της κυβέρνησης στην νεοφιλελεύθερη δοξασία. «Ισχυρίζεται ότι η κρίση είναι παροδική και δεν παίρνει μέτρα. Δεν παρεμβαίνει στην αγορά. Όμως αυτό ακριβώς χρειάζεται. Προτείναμε τη μείωση του Ειδικού Φόρου στα καύσιμα αλλά πάλι αρνήθηκε. Αντί αυτού, ιδιωτικοποιεί τη ΔΕΗ», τόνισε.

      Απαντώντας τέλος σε ερωτήσεις για την Εξεταστική Επιτροπή για τις λίστες Πέτσα και τη στάση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, υπογράμμισε ότι η απόφασή της να αποκλείσει τους μάρτυρες που πρότεινε η αντιπολίτευση, δηλ. τον Πέτσα και τα άλλα πολιτικά πρόσωπα, δείχνει ότι η ΝΔ δεν θέλει να χυθεί φως στη υπόθεση αυτή.

      Δείτε τις παρεμβάσεις εδώ  Από 8’.57’,   29’.56’’,   51’.01’’