ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

18-3-2022

Χρυσά bonus από τη ΝΔ και στα γαλάζια golden boys της ΕΡΤ-Ερώτηση 37 βουλευτών

   Τη στιγμή που η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση απαξιώνεται καθημερινά,  η κυβέρνηση της ΝΔ αποφάσισε να δώσει χρυσά bonus στα γαλάζια golden boys της ΕΡΤ υπογραμμίζουν σε ερώτηση τους 37 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, την οποία συνυπογράφει και ο βουλευτής Δράμας Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

   Σε μια περίοδο που οι πολίτες αδυνατούν να ανταποκριθούν σε πάγιες υποχρεώσεις τους, με την ακρίβεια να σαρώνει και το ενεργειακό κόστος να καθιστά σχεδόν απαγορευτικά έξοδα για μετακινήσεις και θέρμανση, η Νέα Δημοκρατία με…Λουδοβίκεια λογική μοιράζει «παντεσπάνι» στα δικά της παιδιά, επισημαίνεται στην ερώτηση, η οποία κατατέθηκε με πρωτοβουλία της Ν. Γκαρά, Αναπληρώτριας Τομεάρχη Επικοινωνίας & Ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και του Τομεάρχη Ψηφ. Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Μ. Κάτση..

   Ο ισχυρισμός πως οι υψηλοί μισθοί δίνονται για την προσέλκυση νέων στελεχών από την αγορά, είναι καταφανέστατα προσχηματικός μιας και τις νέες αμοιβές θα λάβουν όσοι ήδη έχουν προσληφθεί, ως ένα εκ των υστέρων μισθολογικό ρουσφέτι. Οι κ.κ. Ζούλας και Γαμπρίτσιος -εν μια νυκτί- δημιουργούν μια κάστα αρεστών golden boys προκειμένου να ολοκληρώσουν την μετατροπή της Ε.Ρ.Τ. σε «γαλάζιο» φέουδο», τονίζεται στην ερώτηση.

    Οι βουλευτές ερωτούν τον αρμόδιο υφυπουργό, κ. Οικονόμου, ποιο είναι το κόστος των «χρυσών» μισθολογίων, πόσοι, ποιοι, και σε ποιες θέσεις, πρόκειται να λάβουν τους «χρυσούς» μισθούς, βάσει της κοινής υπουργικής απόφασης, καθώς και με ποια κριτήρια επιλέχτηκαν οι θέσεις που περιλαμβάνονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση να χαρακτηριστούν ως ειδικές κατηγορίες και να λάβουν τους παχυλούς μισθούς.

        Επισυνάπτεται η ερώτηση