ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                     27-10-2023

Ερώτηση 34 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Ο ΕΟΠΥΥ να ανταποκριθεί άμεσα καλύπτοντας πλήρως τις δαπάνες νοσηλείας και αποκατάστασης των τραυματιών του δυστυχήματος των Τεμπών»

O βουλευτής Δράμας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος συνυπέγραψε Ερώτηση του βουλευτή Α’ Αθήνας, Νάσου Ηλιόπουλου, σχετικά με την κάλυψη των δαπανών νοσηλείας και αποκατάστασης των τραυματιών του δυστυχήματος των Τεμπών από τον ΕΟΠΥΥ.

“Λίγους μήνες μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη στις 28.02.2023 η αναλγησία αλλά και αβελτηρία της κυβέρνησης της ΝΔ απέναντι στα θύματα της τραγωδίας διατρανώνεται μέσα από τις μαρτυρίες των ίδιων των τραυματιών¨, επισημαίνουν οι βουλευτές.

“Παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης ΝΔ και τη δημόσια δέσμευση ότι ο ΕΟΠΥΥ «καλύπτει πλήρως τις δαπάνες νοσηλείας και αποκατάστασης των τραυματιών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών», η πολυτραυματίας επιζήσασα Ν. Μαγδαλιανίδη καταγγέλλει ότι είναι αναγκασμένη να πληρώνει τις κλινικές και τη νοσηλεία μόνη της¨, συμπληρώνουν.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο Υπουργός Υγείας τι προτίθεται να πράξει για την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα εφαρμογή των κυβερνητικών εξαγγελιών αλλά και των υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ για την στήριξη των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών.

Επισυνάπτεται η Ερώτηση