Η συνέντευξη-παρουσία μου στην εκπομπή Εμπράκτως του Attica TV, μαζί με τον βουλευτή της ΝΔ Α. Πάτση, με παρουσιαστές τους δημοσιογράφους Γιάννη Μακρυγιάννη και Σωσώ Χονδρογιάννη.
Μιλήσαμε κατ΄ αρχάς για τον κορωνοϊό, όπου επεσήμανα τον κομβικό ρόλο του ΕΣΥ στην αντιμετώπισή του και ανέλυσα τα σημαντικά μέτρα στήριξης και ενδυνάμωσης του δημόσιου συστήματος υγείας που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Τόνισα την ατομική ευθύνη του καθενός, την αφωνία της κυβέρνησης που αφήνει χώρο να αναπτυχθούν αντιεπιστημονικές, μεταφυσικές απόψεις αλλά και την μεγάλη κοινωνική ευθύνη της Εκκλησίας στην προστασία της δημόσιας υγείας.
Σημείωσα τις πολύ σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει η εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα αν δεν κινηθούμε άμεσα αλλά και τον κίνδυνο να γιγαντωθεί ξανά η εργοδοτική αυθαιρεσία που παρατηρήσαμε την εποχή των μνημονίων. Τόνισα ότι θα πρέπει να τεθεί εγκαίρως από την κυβέρνηση στα ευρωπαικά όργανα, το ζήτημα της μείωσης των πλεονασμάτων και της άμβλυνσης των δημοσιονομικών υποχρεώσεων, λόγω της έκτακτης κατάστασης.
Μιλήσαμε επίσης για τις προκλήσεις Ερντογάν και την εργαλειοποίηση του προσφυγικού μέσω βασανισμένων ανθρώπων στον Εβρο. Επανέλαβα τη θέση μας ότι σωστά έκλεισαν τα σύνορα, κάτι που άλλωστε κάναμε κι εμείς ως κυβέρνηση. Στηλίτευσα τα φαινόμενα διάφορων ακροδεξιών ομάδων που δρουν ανεξέλεγκτα στα νησιά και τα σύνορα καθώς και των αυτόκλητων ομάδων πολιτών που παίρνουν τα όπλα, περιπολούν και συλλαμβάνουν, υποκαθιστώντας τα νόμιμα όργανα του κράτους. Φαινόμενα που δυστυχώς έχουν την πλήρη κάλυψη της κυβέρνησης, καθώς πρόσφατα ο πρωθυπουργός χαιρέτησε την προσφορά «εθελοντών» στον Εβρο.

Δείτε στο βίντεο από 06′.08”, 10′.00, 14΄.00, 24′.14”