ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΣΥΡΙΖΑ

                                                    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                  23/1/2020

«Η κυβέρνηση της ΝΔ πελαγοδρομεί, λαϊκίζει ασύστολα, αξιοποιεί τη μιντιακή της υπεροπλία και ασυλία εξοφλώντας γραμμάτια και κλείνοντας δουλειές»

Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι παντελώς ανακόλουθη σε σχέση με όλες σχεδόν τις προεκλογικές εξαγγελίες, με τις οποίες υφάρπασε την ψήφο του λαού. Είναι μια κυβέρνηση που πελαγοδρομεί και λαϊκίζει ασύστολα. Αξιοποιεί τη μιντιακή της υπεροπλία και εξοφλεί γραμμάτια, έχοντας ταυτόχρονα ένα απύθμενο θράσος όταν αυδοδιαψεύδεται. Κορυφαίο παράδειγμα η θέση του υπουργού Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα, ότι η διπλάσια, σε σχέση με το ΑΕΠ, αύξηση του κατώτατου μισθού, που είχαν υποσχεθεί δεν θα δοθεί γιατί αυτή έγινε από τον ΣΥΡΙΖΑ!

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων,  μιλώντας στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη, ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλος Ξανθόπουλος. Όπως συμπλήρωσε, η κυβέρνηση δεν έχει πει τίποτα για κάποιο έργο που έκανε σε οποιοδήποτε τομέα της δημόσιας ζωής. Το μόνο που έχει καταφέρει, κι έχει μια εξαιρετική επίδοση σε αυτό, είναι να δημιουργήσει τις συνθήκες ώστε ο ελληνικός λαός να μην μπορεί να ακούσει την διαφορετική άποψη για να συγκρίνει και να επιλέξει πολιτικές. «Η ομερτά των ΜΜΕ σε κρίσιμα κοινωνικά θέματα, όπως η απεργία τον ΟΤΕ για την οποία δεν ακούστηκε τίποτα, αυτή η μιντιακή παντοδυναμία, ασύλληπτη για δυτική χώρα, δίνει στην κυβέρνηση μια αίσθηση ασυλίας, αλλά το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και ο λαός αντιλαμβάνεται σταδιακά τι συμβαίνει. Τον Δεκέμβριο μετά από πολλούς μήνες είχαμε αύξηση της ανεργίας. Η πραγματική ζωή είναι ο δείκτης των πολιτικών», σημείωσε.

Οσον αφορά τον εκλογικό νόμο, ο κ. Ξανθόπουλος σημείωσε: «Εχουμε μια βαθιά συντηρητική κυβέρνηση που αντιτίθεται στην ιδέα της λαϊκής έκφρασης και της αυθεντικότητας της λαϊκής ψήφου. Ετσι, μεθοδεύει ένα εκλογικό σύστημα που δυναμιτίζει οποιαδήποτε συναίνεση μπορούσε να επιτευχθεί».

Χαρακτήρισε επίσης υποκριτική την επίκληση της κυβερνησιμότητας από τη ΝΔ, προκειμένου να καταργήσει την απλή αναλογική, λέγοντας ότι «η κυβερνησιμότητα είναι πρωτίστως πολιτικό ζήτημα και όχι αριθμητικό και επομένως είναι «αφυδατωμένη» χωρίς την πραγματική της γείωση με την κοινωνία. Κάθε άλλη μορφή κυβερνησιμότητας είναι τεχνητή και αυθαίρετη», τόνισε.

«Αυτή την κυβέρνηση δεν την αφορά η κοινωνία. Κατάφερε να συσπειρώσει στο αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο ετερόκλητα κοινωνικά συμφέροντα και να αξιοποιήσει τη μιντιακή της υπεροπλία. Τώρα που κατάφερε να πάρει την εξουσία, εξοφλεί γραμμάτια και κλείνει δουλειές», υπογράμμισε ο κ. Ξανθόπουλος, φέρνοντας σαν χαρακτηριστικά, τα πρόσφατα παραδείγματα της διαχείρισης των πνευματικών δικαιωμάτων αλλά και της εξίσωσης των κολεγίων με τα ΑΕΙ που υπονομεύει την λειτουργία του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος.

Ακούστε την συνέντευξη εδώ