Συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, με αντιπροσωπεία του Προεδρείου της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία του Προεδρείου της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων, στο πλαίσιο του κύκλου επαφών που έχει ξεκινήσει με τους φορείς της Δικαιοσύνης.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Τσίπρας άκουσε τα προβλήματα του κλάδου και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα στηρίξει τα αιτήματά τους για την αντιμετώπιση της υποστελέχωσης των γραμματειών των δικαστηρίων, την περαιτέρω προώθηση της ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης και για την μισθολογική αναβάθμισή τους. Στο πλαίσιο αυτό, αναδείχθηκε το έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στα πεδία αυτά, όπως και η πρωτοβουλία για τον νέο Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων που αναμένεται να ψηφιστεί.

Ταυτόχρονα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, επανέλαβε την ανάγκη οι εμβολιασμοί καθώς και τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής προστασίας να συμπεριλάβουν όλους τους εργαζόμενους πρώτης γραμμής, κυρίως στους χώρους μαζικής συνάθροισης κοινού, όπως είναι και τα δικαστήρια. Τις επόμενες ημέρες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα συναντηθεί με εκπροσώπους της Ολομέλειας των Δικηγορικών συλλόγων.

Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της Κ.Ο του ΣΥΡΙΙΖΑ-ΠΣ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος και ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Μιχ. Καλογήρου, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης.