Θ. Ξανθόπουλος στο ΕΝΑ Channel:  Επικοινωνιακό πυροτέχνημα η προσπάθεια της κυβέρνησης να αλλάξει τη νομοθεσία για την ψήφο των αποδήμων

                                                                                                      15-4-2021

Από την χθεσινοβραδυνή τηλεοπτική παρουσία του βουλευτή Δράμας και τομεάρχη Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Θ. Ξανθόπουλου, στο ΕΝΑ Channel της Καβάλας.

-Για την άγρια δολοφονία του Δραμινού δημοσιογράφο Γ. Καραϊβάζ, επεσήμανε την ανάγκη να λειτουργήσουν οι θεσμοί, όπως επιβάλλεται σε ένα κράτος δικαίου και οι αρχές να διεξαγάγουν απερίσπαστες τις έρευνες τους για τον εντοπισμό των φυσικών και ηθικών αυτουργών αυτής της αποτρόπαιας δολοφονικής ενέργειας (Δείτε από 8.35’)

-Για την ψήφο των αποδήμων, ανέλυσε την πρωτοβουλία που είχε αναλάβει ως κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ για την συνταγματική αναθεώρηση, και την νομοθετική πρόταση στη προτείνουσα Βουλή, που κατέθεσε ώστε να εκλέγονται εκπρόσωποι της ομογένειας σε πέντε περιφέρειες σε όλο τον κόσμο. Αναφέρθηκε επίσης στην προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ να φέρει διαφορετική ρύθμιση και την συμφωνία που τελικά επιτεύχθηκε και με άλλα κόμματα, με πλειοψηφία άνω των 200 ψήφων, στην σημερινή ισχύουσα ρύθμιση. Επομένως, με δεδομένο ότι δεν προβλέπεται να συγκεντρωθούν τώρα 200 ψήφοι που απαιτούνται για να τροποποιηθεί η ρύθμιση αυτή,  η ξαφνική νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης να αλλάξει τις προυποθέσεις για τη ψήφο των αποδήμων, είναι επικοινωνιακό πυροτέχνημα. (από 28.55’)