ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                               14-4-2022

Συνάντηση του βουλευτή Δράμας Θ. Ξανθόπουλου με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ Αθ. Παπαϊωάννου-Δημοσιεύθηκαν οι προσωρινοί πίνακες για τις θέσεις προσωπικού στις φυλακές Νικηφόρου Δράμας

    Ο βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, επισκέφθηκε σήμερα στο γραφείο του, τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ κ. Αθ. Παπαϊωάννου. Κατά την συνάντηση, ο κ. Παπαϊωάννου, ενημέρωσε τον κ. Ξανθόπουλο, ότι μόλις χθες, δημοσιεύθηκαν οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης για 468 θέσεις ΔΕ σωφρονιστικών υπαλλήλων, του τομέα φύλαξης, στις οποίες περιλαμβάνονται και οι θέσεις υπαλλήλων για το σωφρονιστικό κατάστημα του Νικηφόρου Δράμας.

   Μετά την εξέλιξη αυτή, και αφού οι προσλήψεις καθυστέρησαν επί σχεδόν τρία χρόνια με ευθύνη της κυβέρνησης, ξεκινά η διαδικασία υποβολής τυχόν ενστάσεων και εν συνεχεία θα ακολουθήσει η διενέργεια των απαραίτητων αθλητικών και ιατρικών δοκιμασιών, για την οριστικοποίηση των πινάκων.  Η όλη διαδικασία εκτιμάται ότι μπορεί να έχει ολοκληρωθεί ως το Φθινόπωρο.

     Ο κ. Παπαϊωάννου, ενημέρωσε επίσης τον κ. Ξανθόπουλο, και για την πορεία άλλων εκκρεμών διαγωνισμών, όπως αυτός για τους δικαστικούς υπαλλήλους που ξεκίνησε το 2017 αλλά και όσων βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

      Ο κ. Ξανθόπουλος αναγνώρισε την σημασία του ΑΣΕΠ για την εξασφάλιση της αμεροληψίας στις προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων και ζήτησε να ενισχυθεί ο ρόλος και το έργο του.