ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                               1-3-2022

Θ. Ξανθόπουλος: Δεν είναι σώφρον να εμπλακεί με στρατιωτικά μέσα η Ελλάδα στην Ουκρανία

   «Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι απολύτως καταδικαστέα. Προσπαθεί να επιβάλει αλλαγή συνόρων. Παραβιάζει όλες τις διεθνείς συνθήκες και ότι έχουμε συμφωνήσει ως έννομη τάξη μετά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο», τόνισε ο βουλευτής Δράμας, τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ΘεόφιλοςΞανθόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή Briefing του Αcrion 24.  

    Πρέπει όμως να είμαστε πολύ προσεκτικοί, συμπλήρωσε. Όπως είπε,: «λέμε ναι στην ανθρωπιστική βοήθεια, ναι στη προσπάθεια εκτόνωσης, αποκλιμάκωσης, και ειρήνης. Όχι όμως σε στρατιωτική εμπλοκή της χώρας. Το σώφρον είναι να μην εμπλακούμε εμείς ως Ελλάδα με στρατιωτικά μέσα στην Ουκρανία. Η απόφαση του πρωθυπουργού, να στείλει και στρατιωτική βοήθεια, πέραν της ανθρωπιστικής, έγινε σε μια σύσκεψη χωρίς τη συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών».

   Ο κ. Ξανθόπουλος, σημείωσε ακόμη  ότι οι κυρώσεις είναι απαραίτητες, έχουν αποφασιστεί θεσμικά από την ΕΕ και είναι στο τραπέζι, χαρακτήρισε την παρουσία ενός μαζικού και ενωτικού κινήματος ειρήνης καθοριστικό παράγοντα και πρόσθεσε ότι πρέπει να βρούμε τους διαύλους επικοινωνίας που θα οδηγήσουν σε εκτόνωση με τελικό ευκταίο στόχο να εντάξουμε και τη Ρωσία στο νέο σχεδιασμό κοινής ασφάλειας  της Ευρώπης.

       Οσον αφορά την αποχή των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο ευρωκοινοβούλιο ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά, ότι η συζήτηση ήταν πριν την ρωσική εισβολή και αφορούσε χορήγηση δανείου με συμμετοχή και του ΔΝΤ στην Ουκρανία,  με όρους μνημονίου. «Μετά τα όσα περάσαμε στην Ελλάδα, δεν θέλαμε να υποστεί τις συνέπειες ενός μνημονίου», υπογράμμισε. Απαντώντας τέλος σε ερωτήσεις για το αν πρέπει να γίνουν εκλογές, δήλωσε ότι «οι εκλογές πρέπει να γίνουν μια ώρα αρχύτερα, γιατί δεν πάει άλλο. Η ακρίβεια έχει επιταχυντή την κυβέρνηση Μητσοτάκη», κατέληξε.

 Το βίντεο εδώ

Από 50.35’’,  1.17. 03