ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                 28-3-2024

Θ. Ξανθόπουλος: Δεν πάει άλλο-Η πρόταση μομφής εκφράζει την αγωνία μας για την ποιότητα της δημοκρατίας, την καταστρατήγηση των αρχών του κράτους δικαίου και την καθεστωτική αντίληψη της κυβέρνησης

“Τα προβλήματα είναι πολύ σοβαρά. Αισθανόμαστε αγωνία για την ποιότητα της δημοκρατίας, την καταστρατήγηση των αρχών του κράτους δικαίου, την καθεστωτική αντίληψη που διέπει την κυβέρνηση και τους συνεργάτες της. Και η πρόταση μομφής λέει ότι δεν πάει άλλο”, τόνισε σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, βουλευτής Δράμας Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

   Απαντώντας στον υπουργό Αμυνας Ν. Δένδια, ο κ. Ξανθόπουλος, σημείωσε: ¨Έχουμε και οφείλουμε να έχουμε εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη. Κυρίως όμως οφείλουμε να λαμβάνουμε μέτρα για την ελευθεροφροσύνη των δικαστών. Αλλά η πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση είναι μια αμιγώς πολιτική διαδικασία.”

Και συμπλήρωσε: “Δεν απαντάτε στην αλυσίδα των γεγονότων που ώθησαν στην κατάθεση της πρότασης μομφής. Έχουμε πολλαπλά ζητήματα παραβίασης του κράτους δικαίου. Είτε αφορά τις υποκλοπές, είτε την διαρροή προσωπικών δεδομένων, είτε αφορά τις Ανεξάρτητες Αρχές, είτε την αδιανόητη παρέμβαση στο ηχητικό υλικό του ΟΣΑ για να εξυπηρετηθεί η πρωθυπουργική στρατηγική που μιλά για ανθρώπινο λάθος”.

“Αυτή είναι αγωνία όλων μας. Γιατί το βράδυ της σύγκρουσης κάποιος από τους έχοντες πρόσβαση, διευθυντικά στελέχη του ΟΣΕ αντί να κοιτάξει τι ακριβώς συνέβη, πήγε πήρε το υλικό και ή έκανε ο ίδιος κοπτοραπτική ή το έδωσε σε άλλους να το νοθεύσουν και ενισχύθηκε η αρχική επιλογή της κυβέρνησης περί ανθρώπινου λάθους”, υπογράμμισε ο κ. Ξανθόπουλος.