ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΣΥΡΙΖΑ

                                                ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

                                                                                             18/2/2020

Θ. Ξανθόπουλος: Δημόσιο, δίκαιο, ανταποδοτικό και λειτουργικό ασφαλιστικό σύστημα αλληλεγγύης για όλους-Όχι στην είσοδο ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών

«Στο ασφαλιστικό, υπάρχουν δύο βασικές προσεγγίσεις:  η νεοφιλελεύθερη που προσβλέπει στην ιδιωτικοποίηση μεγάλου τμήματος της ασφαλιστικής κάλυψης των εργαζομένων με συμμετοχή εταιρειών που προσδοκούν το κέδρος και η δική μας, της Αριστεράς,  που θεωρεί βασικό πυλώνα του συστήματος την δημόσια κοινωνική ασφάλιση. Με βάση αυτή την αντίληψη μας, το ασφαλιστικό σύστημα πρέπει να είναι δίκαιο, ανταποδοτικό και λειτουργικό, χωρίς συμμετοχή ιδιωτών», τόνισε σε δήλωσή του στο Star Βορείου Ελλάδος, για το ασφαλιστικό, ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

«Το ασφαλιστικό είναι ένα σύστημα διαγενεακής αλληλεγγύης και αποτελεί αξιακό ζήτημα για την Αριστερά. Επομένως θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να έχει η χώρα ένα ασφαλιστικό που να απαντά στα προβλήματα και να εξασφαλίζει τις επερχόμενες γενιές», πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Οσον αφορά την πρόσφατη συζήτηση για τα εργασιακά στη Βουλή, ο κ. Ξανθόπουλος ανέφερε ότι έγινε μια ουσιαστική πολιτική αντιπαράθεση. «Καταθέσαμε τις απόψεις και τις προτάσεις μας, για αύξηση του κατώτατου μισθού 7,5% φέτος και 7.5% του χρόνου και μετά να υπάρξει πλήρης εφαρμογή των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Η κυβέρνηση έχει τις δικές της θέσεις. Αυτό είναι θεμιτό. Ενοχλητικό είναι να υπάρχει οξεία πολιτική αντιπαράθεση για δευτερεύοντα ζητήματα», συμπλήρωσε.

Δείτε τη δήλωση εδώ: