ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                      4-6-2024

Θ. Ξανθόπουλος: Επιβεβλημένη και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη η σημαντική ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις Ευρωεκλογές της Κυριακής-Να καταδικαστεί η κυβερνητική πολιτική της αλαζονείας και της προκλητικής αδιαφορίας για τους πολλούς-Να μπει φραγμός στην άνοδο της ακροδεξιάς

Η ανάγκη να ενισχυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις επικείμενες Ευρωεκλογές της Κυριακής 9 Ιουνίου, είναι και προφανής και επιβεβλημένη. Και αυτό για δύο πολύ σημαντικούς λόγους:

  Πρώτον, γιατί πρέπει να καταδικαστεί η κυβερνητική πολιτική της αλαζονείας του 41% που αδιαφορεί επιδεικτικά για τα σοβαρά προβλήματα της μεγάλης πλειονότητας των πολιτών, ευνοώντας προκλητικά τους λίγους και ημετέρους. Γιατί η κοινωνία που υποφέρει καθημερινά από την ακρίβεια Μητσοτάκη και αγκομαχά να τα βγάλει πέρα, πρέπει να στείλει ένα αποφασιστικό και ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση της ΝΔ. Γιατί πρέπει να ελαφρυνθούν τα βάρη των νοικοκυριών, να τονωθεί η αγοραστική τους δύναμη, να επιστρέψει η ασφάλεια, η διαφάνεια και η λογοδοσία. Γιατί είναι αναγκαίο να αποκατασταθεί το κράτος δικαίου, να τερματιστούν η ατιμωρησία και η συγκάλυψη σκανδάλων και ευθυνών. Για να γίνουν οι εκλογές αφετηρία αλλαγής των πολιτικών συσχετισμών στη χώρα.

Και δεύτερον, γιατί πρέπει να μπει φραγμός στην Ακροδεξιά που σηκώνει κεφάλι σε όλη την Ευρώπη και μαζί με την Δεξιά, είναι πιθανό να επεξεργάζονται πολιτικές που αποτελούν μείζονα κίνδυνο της εποχής μας. Εμείς ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και η Ευρωπαϊκή Αριστερά, έχουμε πρόγραμμα και προτάσεις για μια πορεία της Ευρώπης με άξονες την ενδυναμωση των δημοκρατικών θεσμών και της συμμετοχής των πολιτών, την αλληλεγγύη και την κοινωνική δικαιοσύνη.

 Απευθυνόμαστε, λοιπόν, σε όλες και σε όλους και ζητάμε αποφασιστική στήριξη του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις κάλπες της Κυριακής.Γιατί και η Ελληνική κοινωνία και η Ευρώπη έχουν ανάγκη έναν ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Η φωτογραφία είναι μετά το τέλος της εντυπωσιακής συγκέντρωσης και ομιλίας του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στ.Κασσελάκη στην Θεσσαλονίκη.