ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

17-2-2021

Θ. Ξανθόπουλος: Η κυβέρνηση απέτυχε στη διαχείριση της κακοκαιρίας-Κάποιοι στην ΕΡΤ θεωρούν ότι οι δημοσιογράφοι μπορούν να ασκούν εντεταλμένη υπηρεσία

«Ξέραμε ότι θα έρθει έντονο καιρικό φαινόμενο. Δεν μπορεί να ισχυρισθεί κανείς ότι αιφνιδιάστηκε. Η απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, να κλείσει την εθνική οδό, ενώ την προηγούμενη έλεγε ότι δεν θα επιτρέψει να συμβεί κάτι τέτοιο,  αποτελεί πλήρη ομολογία αδυναμίας του κρατικού μηχανισμού. Υπάρχει εδώ ευθύνη της κυβέρνησης και είναι απόλυτα τεκμηριωμένη η κριτική μας»

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Πρώτου Θέματος, ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της Κ.Ο ου ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, βουλευτής Δράμας, Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Οσον αφορά την ΕΡΤ, την στάση της κυβέρνησης και τους δημοσιογράφους, επεσήμανε:

Στην ΕΡΤ υπάρχει πρόβλημα με την ενημέρωση και αυτό αφορά κατά κύριο λόγο τους ίδιους τους δημοσιογράφους. Το χαρτί με το sos και τις εντολές να μην παίζονται φωτογραφίες από την Ικαρία και του κ. Λιγνάδη με άλλους,  είναι ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στην δημόσια τηλεόραση. Ο κ. Λιβάνιος, λέγοντας ότι όποιος τα κόλλησε είναι βλαξ ή βλαξ και προβοκάτορας, επιχείρησε να πάρει αποστάσεις. Το γεγονός είναι ότι υπάρχει κάποιος που θεωρεί ότι οι δημοσιογράφοι μπορούν να ασκούν εντεταλμένη υπηρεσία. Και αυτό έχει σχέση με τους ίδιους τους δημοσιογράφους και την ενημέρωση που παρέχει η δημόσια τηλεόραση. Γι αυτό και εμείς προτείνουμε να επιλέγεται  το ΔΣ της ΕΡΤ από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Απαντώντας σε ερώτηση για τον απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα, σημείωσε, μεταξύ άλλων:

Το θέμα αφορά την ισότητα των κρατουμένων και των δικαιωμάτων τους στις φυλακές. Οι κρατούμενοι πρέπει να έχουν την ίδια αντιμετώπιση ανεξάρτητα από τα αδικήματα για τα οποία έχουν καταδικαστεί και την ποινή που τους έχει επιβληθεί. Δέστε το έγγραφο του Συνηγόρου του Πολίτη και τα ερωτήματα που θέτει στη διοίκηση για το θέμα εφαρμογής του νόμου.  Επίσης είναι αδιανόητο σε χώρα σκληρού πυρήνα της Ευρώπης να πεθάνει απεργός πείνας για ζητήματα που έχουν σχέση με τα δικαιώματά του ως κρατουμένου και για όσα προβλέπει ο σωφρονιστικός κώδικας. Η Δημοκρατία δεν εκδικείται».