ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                            8-2-2023

Να επιλυθούν οριστικά τα τεχνικά προβλήματα εκπομπής των τηλεοπτικών καναλιών της ΕΡΤ στην περιοχή του Δήμου Κ. Νευροκοπίου Δράμας-Kατάθεση αναφοράς με την επιστολή του Δημάρχου

    Ο Βουλευτής Δράμας Θεόφιλος Ξανθόπουλος, κατέθεσε  στη Βουλή Αναφορά την επιστολή του Δημάρχου Κ. Νευροκοπίου προς την διοίκηση της ΕΡΤ αλλά και τους υπουργούς Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη και Χρήστο-Γεώργιο Σκέρτσο καθώς και τον υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, σχετικά με το πρόβλημα εκπομπής των τηλεοπτικών καναλιών της δημοσίας τηλεόρασης στην περιοχή του Δήμου.

    Ο Δήμαρχος επισημαίνει στην επιστολή του, ότι «μετά από «έντονα καιρικά φαινόμενα που παρουσιάστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στην περιοχή μας , τα κανάλια της ΕΡΤ σταμάτησαν να μεταδίδονται για ακόμη μία φορά. Το πρόβλημα εντοπίστηκε στην έλλειψη τροφοδοσίας ηλεκτρικού ρεύματος στην κεραία της ΕΡΤ που βρίσκεται στην περιοχή Πανοράματος. Σε αυτή την τοποθεσία βρίσκονται και οι κεραίες της DIGEA, οι οποίες διαθέτουν δική τους γεννήτρια για την τροφοδοσία ηλεκτρικού ρεύματος σε αντίθεση με της δικές σας κεραίες». Τονίζεται μάλιστα χαρακτηριστικά ότι ο Δήμος Κάτω Νευροκοπίου έχει ενημερώσει πολλές φορές την ΕΡΤ για τα προβλήματα αυτά χωρίς να υπάρξει κάποια ανταπόκριση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

     Ο κ. Ξανθόπουλος με την Αναφορά του, ζητά από τους αρμοδίους υπουργούς ενημέρωση για το τι έπραξαν ώστε να επιλυθεί μόνιμα το τεχνικό πρόβλημα και να αποκατασταθεί οριστικά η εκπομπή του σήματος της δημόσιας τηλεόρασης στην ακριτική περιοχή του Κ. Νευροκοπίου, στην οποία οι κάτοικοι είναι στη πλειοψηφία τους  ηλικιωμένοι με δυσκολία μετακίνησης και με κύρια πηγή ενημέρωσης την ΕΡΤ.

     Επισυνάπτεται η Αναφορά