ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                   4-3-2024

Θ. Ξανθόπουλος: Οδυνηρή η απώλεια του Κ. Αποστολίδη για την Δράμα και τους πολίτες. Είχε έντονη και ποιοτική κοινωνική προσφορά-Μείζον ζήτημα η ανατροπή του ετεροβαρούς πολιτικού σκηνικού και της μονοκρατορίας Μητσοτάκη

Εκτεταμένη αναφορά στην απώλεια του Δραμινού επιχειρηματία Κων. Απστολίδη(Raycap) και την προσφορά του στην τοπική κοινωνία, έκανε μιλώντας στον Σκάι, ο βουλευτής Δράμας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος. “Χάθηκε ένας άνθρωπος με ξεχωριστή πορεία στα επιχειρηματικό δρώμενα της χώρας. Ήταν ο γείτονας. ο Δοξαίος, ο συντοπίτης, ο φίλος. Η κηδεία του σήμερα δεν ήταν ενας τυπικός αποχαιρετισμός αλλά ένα οδυνηρό αντίο γιατί ο εκλιπών συναιρούσε πολλές ξεχασμένες ιδιότητες στη σημερινή εποχή του life style και του φαίνεσθαι. Ηταν ένας από εμάς, ένας εξαιρετικά σεμνός άνθρωπος, Είχε έντονη κοινωνική και πολύ ποιοτική προσφορά στη δραμινή κοινωνία”, τόνισε.

    Στη συνέχεια απαντώντας σε ερωτήσεις για τις δηλώσεις του Αλ. Τσίπρα, σχετικά με τους χειρισμούς της τότε κυβέρνησης στα θέματα των τηλεοπτικών αδειών και του σκανδάλου Novartis, σημείωσε μεταξύ άλλων πως ο κ. Τσίπρας ως ο εμβληματικός ηγέτης της παράταξης που την οδήγησε στη κυβέρνηση, δικαιούται ένα ρόλο που του τον αναγνωρίζουν όλοι. “Είναι μια αυτοκριτική και αναγνώριση λαθών που κάνει ως πρώην πρωθυπουργός και έχων την κύρια ευθύνη. Όφειλε κατά την άποψή μου να έρθει στο Συνέδριο και να τοποθετηθεί. Η δήλωσή του λίγες ώρες πριν, άλλαξε την ατζέντα του Συνεδρίου. Δεν την θεωρώ πάντως προσπάθεια να βάλει τρικλοποδιά στον Στ. Κασεσλάκη”, σχολίασε.

Οσον αφορά την από εδώ και πέρα πορεία του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως έγινε σύνθεση στο ΕΓ και αποδέχθηκε η Ολγα Γεροβασίλη να συμμετέχει και να στηρίξει. “Είναι μια άλλη ρότα προς τις Ευρωεκλογές και όχι ένας δρόμος με παγίδες, περιμένοντας τον πρόεδρο στη γωνία . Γιατί πριονίζοντας την καρέκλα του, ουσιαστικά βάλουμε κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Να του δώσουμε τη δυνατότητα να κάνει αυτό που νομίζει, να κριθεί από τους πολίτες και εδώ είμαστε. Θα δούμε το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών και αν είμαστε τρίτοι δεν μπορούμε να κάνουμε πως δεν συμβαίνει τίποτα. Αλλά δεν σημαίνει ότι θα εκπαραθυρωθεί ο πρόεδρος. Δηλαδή αν είμαστε δεύτεροι με 9% θα είμαστε ευχαριστημένοι; Ουσιαστικά δεν συζητάμε το μείζον που είναι το ετεροβαρές πολιτικό σύστημα. Δεν αντιμετωπίζουμε την μονοκρατορία του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ. Ο κόσμος περιμένει από εμάς προτάσεις”, κατέληξε.